İstanbul Narkotik Polisi, uyuşturucu kaçakçılarına yönelik 28 Temmuz’da operasyon düzenlemişti. Baskında 2’si Bulgar uyruklu 10 şüpheli yakalanmıştı. Yaklaşık 30 kilo uyuşturucu ele geçirilen o operasyonun detayları da ortaya çıktı.

İddiaya göre, İstanbul Narkotik Polisi bir süredir takip edilen bir uyuşturucu çetesinin Bulgaristan’la bağlantısını belirledi. Yapılan çalışmaların ardından Bulgar güvenlik güçleriyle iletişime geçildi.

ZEHİR ÇİFTLİĞİNDE 2 BULGAR

Türk ve Bulgar Polisi şüphelilere yönelik birlikte çalışma başlattı. Bulgar Polisi geçtiğimiz günlerde, uyuşturucu şebekesinin önemli 2 isminin Türkiye’ye geçtiğini bildirdi. Bulgaristan’dan gelen 2 şüphelinin Silivri’de Ali Paşa Mahallesi’ndeki bir çiftliğe gittiği belirlendi. Günlerce takip edilen 2 isim de takip sürecinde çiftlikten çıkmadı.



10 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Polis ekipleri çalışmalarını sürdürürken, Bulgar Polisinin şebekeye yönelik kendi ülkelerinde operasyon yapacağı bilgisi geldi. Bunun üzerine İstanbul Narkotik Polisi de operasyon kararı almak zorunda kaldı.

Silivri’de bir çiftlik ile Avcılar ve Fatih’teki iki adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskında, 2’si Bulgaristan vatandaşı 10 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda 30 kilo 158 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.



BULGAR KİMYAGER TÜRK KİMYACIYA HAP YAPIMINI ÖĞRETECEKTİ

Polisin ele geçirdiği uyuşturuculardan bir kısmının captagon hammaddesi olduğu öğrenildi. Silivri’deki çiftlikte ele geçirilen hammaddeleri kullanan şüphelilerin hap üretimi için hazırlık yaptıkları anlaşıldı. Yakalanan Bulgar uyruklu 2 şüpheliden Boris I.’nın "Kimyager" lakaplı uyuşturucu imalatçısı olduğu öğrenildi.

Eski bir kimyager olduğu belirtilen Boris I.’nın Türkiye’deki uyuşturucu şebekesi üyesi bir kişiye, captagon yapımını öğretmek için İstanbul'a geldiği öne sürüldü. Altı kişinin kaldığı çiftlikte yakalanan şüphelilerden A.T.'nin kimya mezunu olduğu, Boris I.'nın uyuşturucu hap yapımını öğrettiği kişinin de bu kişi olduğu belirtildi.

ALTI ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şebekenin hedefinin 3 milyon hap üreterek Arap ülkelerine satmak olduğu öğrenilirken, 2 ülke polisinin başarılı çalışması bu planın gerçekleşmesini engellediği belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden 6’sı sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanırken, 4 şüpheli hakkında adli kontrol hükmü uygulandı.

[old_news_related_template title="Türk ve Bulgar polisinden İstanbul'da uyuşturucu operasyonu" desc="İstanbul’da uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonda 10 şüpheli yakalandı. Bulgaristan polisiyle ortak yapılan operasyonda bir villaya düzenlenen baskında, 30 kilo uyuşturucu ele geçirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/02/iecrop/operasyon_16_9_1659436896.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/turk-ve-bulgar-polisinden-istanbulda-uyusturucu-operasyonu-7284061/"]