Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bir askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

* "Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde, 21 Haziran 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 4 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur.

* Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."



BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar taziye mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız, 4 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.



İSTANBUL'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehidin acılı haberi İstanbul, Gaziosmanpaşa'daki baba ocağına ateş düşürdü. Şehit Enes Özgül'ün oturduğu apartmana ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit evine askeri yetkililer de gelirken, baba Ahmet Özgül'ün de bulunduğu taziye çadırında Kur'an-ı Kerim okunup, dualar edildi.

Şehit uzman çavuşun kardeşi Emre Özgül, "Olayın olduğu 10 gününün öncesinde kendisiyle görüntülü konuştuk, 'geleceğim' diyordu. Pazartesi de bu olay oldu. Vatan sağ olsun" dedi.

[old_news_related_template title="Pençe-Kilit Operasyonu'ndan acı haber... Uzman çavuş şehit oldu" desc="Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde görev yapan Düzceli uzman çavuş Serhat Bal şehit düştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/04/iecrop/sehit2_16_9_1656936113.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/pence-kilit-operasyonundan-aci-haber-uzman-cavus-sehit-oldu-7230933/"]