Olay, Esenyurt ilçesi sınırlarındaki Yeşilkent Mahallesi'nde bulunan bir sokakta yaşandı. Sierra Leone Cumhuriyeti uyruklu A.T.'nin cep telefonunu, arkasından gelen Afganistan uyruklu N.R. ve yanındaki kişi gasp etmeye çalıştı.



N.R. cep telefonunu alıp kaçacağı sırada, duruma sokakta bulunanlar müdahale etti. Gaspçıyı yakalayıp, yere yatıran çevredekiler polis ekiplerine bildirdi.



Olay yerine gelen polisler, şüpheliyi ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü. Hafif şekilde yaralanan A.T. ise Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşananlar ise çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen N.R., çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

[old_news_related_template title="Yılmaz Özdil: Türkiye'de sadece Türk vatandaşı olmak suç" desc="SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil, 'AKP politikaları yüzünden artık Türkiye’de sadece Türk vatandaşı olmak suç” dedi. Türkiye'ye gelen Afgan göçmenlerin mazlum olmadığını belirten Özdil, 'Bunlar Amerikan ordusunun iş birlikçileri. Bunları Amerika’ya alamayacakları için muhtemelen para verdiler ve Türkiye’ye sokuyorlar' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/09/iecrop/yilmaz-ozdil-1_16_9_1628535200.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/yilmaz-ozdil-turkiyede-sadece-turk-vatandasi-olmak-suc-6584465/"]