İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yeşil ve kırmızı reçeteye tabi sentetik maddeleri usulsüz bir şekilde imal edip dağıtımını yaparak, gençleri zehirlemek isteyen organizasyonların deşifresine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalar kapsamında, 18 Şubat günü Karşıyaka ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, M.G. (38)'nin kullandığı araç içerisinde yeşil reçeteye tabi 277 bin 424 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

İMALATHANE ORTAYA ÇIKARILDI

Soruşturma kapsamında operasyonu derinleştiren ekipler, yakalanan sentetik hapların imalatının yapıldığı yeri deşifre etti. Hapların Gaziemir ilçesinde 4 katlı bir binanın 4'üncü katında, yurt dışından getirilen hap basım makinaları ile imal edildiği belirlendi. Adrese düzenlenen operasyonda, kırmızı ve yeşil reçeteye tabi sentetik ecza üretimi ve paketlemesi yapan araç gereçleri sahte evrak ve faturalarla yurt dışından temin ederek ülkemize getirdiği tespit edilen A.K.(49), B.H.(23), Z.B.(30) ve E.G.(22) yakalandı.



VİNÇ YARDIMIYLA YUKARI ÇIKARMIŞLAR

Öte yandan şüphelilerin, yasa dışı olarak sentetik ecza üretimi yapan makinaların, 500 kilo ağırlığında olduğu ve üretim yapılan iş yeri görünümlü binanın 4'üncü katına vinç yardımı ile çıkarıldığı anlaşıldı. Adreste yapılan aramalarda ise, yeşil reçeteye tabi 168 bin 486 adet sentetik ecza hapı ile sentetik ecza baskı, ambalajı yapan makine, kompresör makineleri, ilaç imalatında kullanılan çeşitli araç ve gereçler ele geçirildi.

TUTUKLANDILAR

Operasyon kapsamında M.G., A.K. , B.H., Z.B. ve E.G. gözaltına alındı. Baskın yapılan 4'üncü kattaki eve, makinelerin vinçle çıkarıldığı belirlendi. Adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Ayrıca İzmir genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda son bir hafta içerisinde toplam 450 bin 881 adet sentetik ecza hapı ele geçirildiği bildirilirken, uyuşturucu madde imalatı ve ticaretinin engellenmesine yönelik operasyonların son sürat sürdürüleceği kaydedildi.








(İHA)

[old_news_related_template title="831 bin sentetik hapla yakalandılar, serbest kaldılar!" desc="İstanbul’un Beylikdüzü ve Maltepe ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 831 bin 544 adet sentetik hap ele geçirildi. Gözaltına alınan dört şüpheli ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/21/iecrop/resimid_198673401_19867340_16_9_1645432023.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/istanbulda-831-bin-sentetik-hap-ele-gecirildi-6965221/"]