Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi geçtiğimiz hafta TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülmüş, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen ayrımına son veriyoruz” sözünün bu teklifte uygulanmadığı belirterek AKP’lilere sert çıkmıştı.

Kaya, AKP’lilere “Genel başkanınızın verdiği sözün peşine düşün. 3600 ek göstergeyi hemen uygulamaya sokun” diye seslenmişti.

ÇAĞRIDA BULUNDU

Sosyal medyada birçok siyasetçinin de destek verdiği “Teşekkürler Öğretmenim” kampanyasına tepki gösteren CHP’li Kaya, “Öğretmenlerimize öyle kuru kuru teşekkür yetmez” dedi. İktidara seslenen Kaya, “Var mısınız haftaya TBMM Genel Kuruluna gelecek olan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu, öğretmenlerimizin taleplerini karşılayacak şekilde yeniden düzenleyerek çıkartmaya” önerisini sundu.

[old_news_related_template title="Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Pehlivanoğlu: KPSS ile öğretmen seçemezsiniz" desc="Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu, 'KPSS ile öğretmen seçemezsiniz. Çoktan seçmeli bir sistemle öğretmen seçilmez. Yapmanız gereken öğretmenleri çoklu testle seçmenizdir. Psikososyal testlerini yapmadığınız bir öğretmene, milletin evlatlarını emanet edemezsiniz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/13/iecrop/ted-dha-1-1_16_9_1642084938.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/turk-egitim-dernegi-genel-baskani-pehlivanoglu-kpss-ile-ogretmen-secemezsiniz-6886442/"]