Yüksek elektrik faturaları, yurdun dört bir yanında protesto edilmeye devam ediyor.

ENERJİ ŞİRKETLERİNE DAVA AÇMAK İÇİN İMZA TOPLANIYOR

İzmir’in Dikili ilçesinde eylemde bulunan ve vatandaştan zamları geri çekilmesi için imza toplayan SOL Parti, “Bu faturalar ödenmez, 24 Şubat'ta enerji şirketlerine açacağımız dava İçin İzmir’in dört bir yanında stantlarımızı açmaya devam ediyoruz. Sen de imza ver, zamlar geri çekilsin" açıklamasında bulundu.

image small

FATURA YAKTILAR

İzmir’de EMEK Partisi öncülüğünde bir grup vatandaş Gediz Elektrik Önü’nde toplanarak faturalarını yaktı.

Samsun’da CHP İl Başkanlığı öncülüğünde Ziraat Bankası önünde toplanan vatandaşlar basın açıklamasının ardından faturalarını yaktı.

image small

ESKİŞEHİR'DE ZAM PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALESİ

Aralarında SOL Parti ve EMEK Partisi üyelerinin de bulunduğu onlarca vatandaş, Eskişehir’de elektrik zamlarını protesto etti. “Enerji Şirketlerinden Davacıyız! Zamlar Derhal Geri Alınsın!” sloganıyla yola çıkan eylemciler, kentin çeşitli noktalarında kurulan stantlarda da imza topladı. Eylemde, "Zamlar geri alınsın", "Bu zamlarla yaşanmaz", "Pahalılığa yeter", "Geçinemiyoruz", "Müşteri değil yurttaşız" pankart ve dövizleri açıldı. Eyleme polis müdahale edince arbede çıktı.

MERSİN VE TRABZON'DA 'ZAMLAR GERİ ALINSIN' SESLERİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde düzenlenen ‘Zamlar geri alınsın’ eylemine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen katıldı.

Antmen, “Gençler, kadınlar, emekliler, işçiler, esnaflar ve vatandaşlarımızla birlikte meydanlardan haykırıyor; saray iktidarının sömürü ve yoksulluk düzenine hayır diyoruz!" diye konuştu.

Trabzon’ın Tonya ilçesinde toplanan SOL Parti üyeleri ve vatandaşlar ‘Zamları geri alınsın, faturamı ödemiyorum’ sloganları attı.

İSTANBUL'DA İMZA KAMPANYASI

HDP İstanbul İl Örgütü ise Fatih ilçesinde Kocamustafapaşa semtinde stant kurarak zamların geri alınması için vatandaştan imza topladı. Zamlar geri alınsın standını HDP Milletvekili Züleyha Gülüm de ziyaret etti.

ANKARA'DA BOŞ TENCERELİ EYLEM

Kızılay Karanfil Sokak’ta bir araya gelen HKP üyeleri, “AKP’giller Tarafından Soyuluyoruz! Yapılan Zamlar Geri Alınsın” yazılı pankart ve “Elektrik Değil, Fatura Çarpıyor”, “Elektriğe, Doğalgaza, Akaryakıta Yapılan Zamlar Geri Alınsın”, “AKP İşsizlik, Pahalılık, Zam, Zulüm Demektir” yazılı dövizler açtı.

HKP’liler adına basın açıklamasını okuyan HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Av. Sait Kıran, şunları söyledi:

"ABD ve AB Emperyalistlerinin iktidara taşıdığı, onlara hizmette, halka zulümde sınır tanımayan AKP’giller her geçen gün halkımızın yaşamını cehenneme çeviriyor. Benzine, motorine gelen zamlar günlük periyotlara bindirildi. İşçimiz, kamu emekçimiz, esnafımız, emekçi halkımız elektriğe, doğalgaza gelen zamlardan bunalmış durumda. Enflasyon rekorlar üstüne rekor kırıyor. AKP’giller’in istatistik bürosu TÜİK’in rakamları bile, bütün istatistik oyunlarına rağmen bu gerçeği gizleyemiyor."

HKP üyeleri, “Elektrik Zamları Geri Alınsın”, “İşsizliğe, Pahalılığa, Zama, Zulme Son” sloganları eşliğinde yanlarında getirdikleri faturaları yakarak zamların geri alınmasını talep etti.

YARINDAN İTİBAREN IŞIK KAPAMA EYLEMLERİ BAŞLIYOR

Çeşitli sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve dernekler de sosyal medyadan "Artan elektrik faturalarına karşı 5 dakika ışıkları kapatma" çağrısı yaptı. 13 Şubat'tan itibaren bir hafta boyunca 21.00-21.15 arasında ışıkların kapanması çağrısı yapıldı ve bu konuda vatandaşlar '#IşıklarıKapaTürkiye' etiketine davet edildi.

[old_news_related_template title="CHP'den Kadıköy'de 'zamlar geri alınsın' eylemi" desc="CHP'li yöneticilerin ve vatandaşların katıldığı Kadıköy'deki eylemde ‘elektrik ve doğalgaz zamları geri alınsın’ çağrısı yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/12/iecrop/eylem-1_16_9_1644680981.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpden-kadikoyde-zamlar-geri-alinsin-eylemi-6949294/"]