Yenimahalle'ye bağlı Batıkent semtinde oturan zihinsel engelli Şirin Dilan E., geçen yıl 4 Ağustos'ta evinden çıktıktan sonra kayboldu. 27 yaşındaki kadın Etimesgut ilçesindeki parkta yürürken bulundu.

SERBEST BIRAKILDI

16 saat sonra ulaşılan Şirin Dilan E.'nin ifadesi üzerine, zorla alıkoyma ve cinsel istismar iddiasıyla Muhammet Burak E. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrolle serbest bırakıldı. 29 yaşındaki Muhammet Burak E. hakkında 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından 32 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

RAPOR: DIŞARIDAN FARK EDİLMİYOR

Ankara 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Muhammet Burak E. ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, dava dosyasına giren adli tıp raporunu okudu. Raporda, Şirin Dilan E.'nin engel durumunun dışarıdan bir kişi tarafından fark edilemeyeceği ancak doktorlar tarafından anlaşılabileceği belirtildi.

TARTAKLADIĞINI İTİRAF ETTİ AMA...

Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın cinsel amaçla zorla alıkoyduğu iddia edilse de Şirin Dilan E.'nin kendi rızasıyla yanına gittiğini savundu. Sanığın, daha sonra Şirin Dilan E.'yi evine göndermek istediğini ancak kızın istemediğini, bunun üzerine sanığın genç kızı tartakladığını, alıkoyma kastıyla hareket etmediğini kaydetti.

ZEKA GERİLİĞİNİ FARK ETMEMİŞ!

Savcı, sanığın Şirin Dilan E.'nin zeka geriliğini fark etmediğini, suçta yasal unsurların oluşmadığını savundu. Savcı, bu nedenle sanık Muhammet Burak E. hakkında 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından beraat talep etti. Mahkeme heyeti, avukatlara mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

[old_news_related_template title="Savcı 'rıza var' diyerek, cinsel istismar sanığının tahliyesini istedi" desc="Ankara'da Covid-9 salgını tedbirleri kapsamında açık cezaevinden izinli çıkan 'cinsel saldırı' hükümlüsü Özcan Ç'nin (41), 15 ve 16 yaşındaki Suriyeli 2 erkek çocuğa, şoför olarak çalıştığı özel halk otobüsünde cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/30/iecrop/detay-kopya-2_16_9_1653899065.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/savci-riza-var-diyerek-cinsel-istismar-saniginin-tahliyesini-istedi-7164126/"]

[old_news_related_template title="Yargıtay'ın 'rızası var' diyerek beraat ettirdiği 'Şeyh'e 55 yıl hapis" desc="Konya'da kendisini 'şeyh' olarak tanıtıp, 5 erkeğe 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla yargılanan Süleyman Işık 62 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nce eylemlerin 'rızayla' gerçekleştiği gerekçesiyle verilen beraat kararıyla Süleyman Işık tahliye edildi. Işık, yerel mahkemede yeniden yargılandığı davada, bu kez 4 erkeğe 'cinsel istismar' suçundan 55 yıl hapse çarptırıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/05/iecrop/seyh_16_9_1633443931.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/yargitay-rizasi-var-diyerek-beraat-ettirdi-5-erkege-cinsel-istismarda-bulunan-badeci-seyhe-55-yil-hapis-6688930/"]