Turizm kenti Antalya’da bulunan ve halk arasında ’Üç Kapılar’ olarak bilinen tarihi Kaleiçi’nin girişindeki bin 890 yıllık Hadrianus Kapısı, yerli ve yabancı her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.

Tarihi yapının hemen önünde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan asırlık okaliptus ağacı ise adeta zamana meydan okuyor. Asırlık duruşuyla tarihe yeşil doku kazandıran ağaç, son zamanlarda aşıklar tarafından tahrip edildi. Ağacın gövdesine kesici aletler ile zarar verilerek çok sayıda kalp işareti ve harf yazılması tepki çekti.

Asırlık ağacın yanında hayvanseverlere yem satan Kadir Yüksel, gençleri sürekli uyardığını belirterek, “Ben bu ağaca bu şekilde zarar verilmesine üzülüyorum. Elimden geldiği kadar korumaya çalışıyorum. Bazen beni de dinlemiyorlar. Ağacın kabukları zamanla kalkmaya başladı. Doğaya zarar vermeyelim” dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="AKP’li vekil ağaç katliamına isyan etti: Üzüntüden kahroldum" desc="Başkent'in Nallıhan ilçesindeki Sarıçalı Dağı’nda bulunan yaşları 500-1200 arasında olan 50 ağaç Orman İşletmesi tarafından kesildi. Bölgenin “Anıt Ağaç Müzesi” olduğunu açıklayan AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, doğa katliamına tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/04/iecrop/agac1_16_9_1656926768.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-vekil-bu-manzaraya-isyan-etti-uzuntuden-kahroldum-7230670/"]