Seyhan ilçesinde Atatürk Parkı'ndaki törene Adana Valisi Süleyman Elban, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ile gaziler ve öğrenciler katıldı.



Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunan protokol, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Adana Tren Garı'na geçti.

99 YIL ÖNCESİ CANLANDIRILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Mart 1923'te trenle Adana'ya ayak bastığı anlar, temsili olarak canlandırıldı.



Vali Süleyman Elban, canlandırmayı yapan gazinin trenden inerek, kendisine teslim ettiği Türk bayrağını 3 defa öpüp, alnına götürdü. Ardından garın girişindeki tören alanında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, bugünün Adana'nın gurur günlerinden biri olduğunu söyledi.



Karalar, "Adana'nın kurtuluş mücadelesinde önemli iki rolü vardır. Birincisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi ifadesi ile söylediği gibi ulusal kurtuluş mücadelesinin ilhamını veren kent Adana'dır. İkinci önemli rolü de Fransızlardan savaşı kazanan milis kuvvetler Adana'da ilk barış anlaşmasına zorlar. TBMM'nin tanınmasının da ilk rolü Adana'daki mücadeledir. O da bizim gurur günlerimizden bir tanesidir. Atamla gurur duyuyor, minnetle anıyoruz" dedi.