Kaza, Odunpazarı ilçesine bağlı Vişnelik Mahallesi Taşköprü Caddesi'nde meydana geldi. Süleyman B. elektrikli bisikleti ile yolunda seyir halindeyken, park halindeki aracın sürücüsü Serkan T. kontrol etmeden kapıyı açtı.

Kapıya çarparak yere düşen Süleyman B., karşı şeritten gelen Yücel H. yönetimindeki kamyonetin altında kaldı.

Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan Süleyman B., ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Süleyman B.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Kaza anı ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

TERS KOL TEKNİĞİ HAYAT KURTARIYOR

Kontrolsüz bir şekilde açılan otomobil kapıları, çok sık bisiklet ve motosiklet sürücülerinin ağır yaralanmalarına, sakat kalmalarına hatta ölümlerine yol açıyor. Dünyada, gelişmiş ülkelerde çok sıkı kurallar ve geliştirilen tekniklerle bu tehlike yok denecek seviyeye indirilebiliyor.

Uygulanan cezaların yanı sıra en etkili yöntem "ters kol" tekniği olarak gösteriliyor. Bu teknikle otomobil kapısını açacak kişi, kapıya uzak taraftaki eliyle kapıyı açıyor. Bu sayede vücudu ve yüzü mecburen kapıya doğru dönüyor ve aynada göremediği kör noktada bulunan bisiklet ve motosiklet sürücüsünü görebiliyor. Bu sayede meydana gelebilecek kazaların da önüne geçilmiş oluyor.

(DHA)