Olay, 11 Haziran'da Pervari ilçesine bağlı Beğendik beldesindeki Müküs Çayı'nda meydana geldi.

Çay kenarında piknik yapan sağlık çalışanlarından hemşire Halime Timurtaş, elini yıkadığı sırada dengesini kaybederek suya düştü. Akıntıya kapılan Timurtaş'ı gören arkadaşları, kurtarmak için suya girdi.



Bu sırada arkadaşlarından bazıları da boğulma tehlikesi geçirdi. Timurtaş ile 5 arkadaşı, çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarıldı ancak hemşire Eyyüp Güneş kayboldu. İhbarla olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin kalp masajı yaptığı Halime Timurtaş, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Eyyüp Güneş için de arama çalışması başlatıldı, ancak 25 gündür sonuç alınamadı.

Suyun debisinin yüksekliği ve zorlu tabiat şartlarına rağmen Adana, Hakkari, Bitlis ve Van'dan gelen 140 kişilik ekip, insansız hava aracı desteğiyle arama çalışmalarını sürdürüyor. (DHA)

[old_news_related_template title="Kayıp hemşireyi arama çalışmaları 23'üncü gününde" desc="Siirt'in Pervari ilçesinde 23 gün önce Müküs Çayı'na düşen arkadaşını kurtarmak isterken akıntıya kapılarak kaybolan hemşire Eyüp Güneş'i arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/03/iecrop/2-13_16_9_1656848796.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/kayip-hemsireyi-arama-calismalari-23uncu-gununde-7229286/"]