Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan kuyumcuyu işleten C.Y., S.Y., E.Y., M.Y., M.Y. ve E.A., uzun zamandır müşterilerinden topladıkları yüklü miktarda altın, döviz ve Türk Lirasıyla, 23 Haziran akşam saatlerinde kayıplara karıştı.

Kuyumculara telefonla ulaşamayan müşterileri, kapalı olan kuyumcunun önünde toplandı. Kuyumculara ulaşamayan 65 kişi, polise giderek, mağdur olduklarını söyleyerek şüphelilerden şikayetçi oldu.

22 milyon 750 bin 200 TL tutarında zarara uğratıldığı tespit edilen mağdurların şikayeti üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin Diyarbakır'dan ayrılarak Adana ve Osmaniye'ye gittiklerini tespit etti.

Her iki kentin polisiyle ortaklaşa çalışma yürütüldü. C.Y., S.Y. ve E.Y. Osmaniye'de, M.Y., M.Y. ve E.A. ise Adana'nın Pozantı ilçesinde, 24 saat geçmeden yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan M.Y., S.Y., ve C.Y., tutuklandı, M.Y., E.A, E.Y., ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

[old_news_related_template title="Kuyumcu vurgunu! Gündüz paraları topladı, akşam telefonları kapattı " desc="Diyarbakır’da bir kuyumcu iddialara göre, çok sayıda kişiden yatırım amaçlı para ve altın toplayarak kayıplara karıştı. Mağdurların bir kısmı dün akşam saatlerinde kuyumcudan şikayetçi olurken haberi alan bazıları da sabah erken saatte kuyumcu dükkanına koştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/24/iecrop/kuyumcu_16_9_1656061368.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kuyumcu-vurgunu-gunduz-paralari-topladi-aksam-telefonlari-kapatti-7212143/"]