Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ilk operasyon 19 Ocak’ta gerçekleştirildi. Küçükçekmece’de düzenlenen baskında 13 kilo 240 gram esrar ele geçirildi. Daha sonra ise Kartal’da bir adrese baskın düzenlendi. Operasyonda yüklü miktarda, hibrit hint keneviri olarak da bilinen skunk ele geçirildi.

DEPODA 68 KİLO SKUNK

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 8 Mart’ta narkotik ekiplerinin yaptığı çalışmada Diyarbakır’dan gelen bir yolcunun hareketleri şüpheli bulundu. Profil analiz uzmanı polislerin durdurduğu şüphelinin valizinde yapılan aramalarda yaklaşık 7 kilo skunk ele geçirildi. Son operasyonda, Başakşehir’de bir depoya baskın düzenlendi. Dedektör köpekleri de kullanan İstanbul Narkotik Polisince yapılan aramalarda 68 kilo skunk bulundu.

7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Narkotik ekiplerince düzenlenen 4 ayrı operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun 115 kilo 500 gram olduğu öğrenildi. Ayrıca 1 hassas terazi, bir vakum cihazı ve 28 kilo 720 lira para ele geçirildi. Operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7’si tutuklandı. Bir şüpheli hakkında ise adli kontrol hükmü uygulandı.

[old_news_related_template title="İstanbul Havalimanı'nda üç uyuşturucu operasyonu" desc="Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonlarda, şüpheli görülen kargo gönderileri içerisinde halıya ve tekstil ürünlerine emdirilmiş vaziyette uyuşturucu madde ile 220 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/13/iecrop/2-8_16_9_1647158641.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/istanbul-havalimaninda-uc-uyusturucu-operasyonu-7007609/"]