Büyükçekmece Hürriyet Mahallesi'nde Uçar ailesi iddiaya göre kaçak elektrik kullanıyordu. Elektrik dağıtım şirketinden 2 görevli dün sabah saatlerinde elektrik saatini mühürlemek için apartmana geldi. Baba Harun Uçar, görevlilerin yanına gelerek engellemek istedi.

Ancak aralarında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya döndü. Harun Uçar'ın 2 çocuğu da kavgaya dahil oldu. Baba ve oğulları, 2 görevliye saldırdı. Çalışanlardan biri arabasına kaçtı. Diğer çalışan ise saldırganların arasında kaldı. O sırada Harun Uçar'ın üçüncü oğlu da elinde mınçıka ile dışarıya çıktı, görevliye saldırdı.

Saldırganların arasında kalan çalışan, darbelerden kaçmak için koşarak uzaklaştı. Olay yerine polis ekipleri gelerek Uçar ailesinin kavgaya karışan üyelerini gözaltına aldı. Bu sabah gözaltına alınan 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İki taraf da birbirinden şikayetçi oldu.



"UYKULU ELİME ZİNCİR GELDİ ONUNLA VURDUM"

Kavgaya karışan Fatih Uçar, şunları söyledi:

"Uyuyordum, sese uyandım, biraderimin hanımına sordum ne oldu diye 'Babayı dövüyorlar' dedi. Ben elektrikçilerin geldiğini bilmiyordum, baktım babamı sıkıştırmışlar vuruyorlardı. Ben de onları püskürtmek zorunda kaldım. Onlar başlattı. Biz de onlardan şikayetçi olduk bende de darp var.

Ben nezarethanede kalırken düşündüm 'Bence kamera kayıtları ile oynamış olabilirler' dedim. Bu apartmanın yönetici kamera kaydıyla oynamış olabilir.  Ben uykuluydum, normalde spor salonuna gidiyorum eğitim zincirim var onunla vurdum. Yani zincirle dövüş sanatı yapılıyor ya o zincirle vurdum. O an o denk geldi elime."



"2021'DE ABONE OLDUK" 

Harun Uçar ise "Elektriğin kesildiğini fark ettim. Düğmede bir sorun var diye düşündüm, baktım dışarıdan sesler geliyordu. Ben çıktım elektriği kesiyorlardı. 'Ne yapıyorsunuz?' dedim, onlar da 'Sana mı soracağız?' dedi. İlk onlar bana vurdu, benim çocuklar da müdahale ettiler. 2021'de biz abone olduk, 11 bin liradan fazla borç çıktı. O tarihten önce de ben ödememi yapıyordum. 12 yıldır ben bütün faturalarımı ödüyorum" diye konuştu.

SALDIRI ANLARI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Elektriği kesmek için gelen kişilerin elektrik sayacını kesmeye çalıştığı anları ve apartman içinde çıkan arbedeyi apartmanın güvenlik kamerası kaydetti. Saldırı anlarındıysa apartman dışındaki güvenlik kamerası saniye saniye görüntüledi.

Görüntülerde 3 kişinin, elektrik dağıtım şirketi çalışanına saldırdığı, yere düşen sayaçla vurdukları görülüyor. Kavgaya sonradan dahil olan Fatih Uçar'ın mınçıka ile saldırı anları da kameraya yansıdı. Çalışanlardan biri koşarak kaçınca saldırganlar, görevlinin bindiği araca saldırdı.

DAĞITIM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Dağıtım şirketinden yapılan açıklamada, "Herkesin bildiği gibi kaçak elektrik kullanımı yasalara göre suç olup, aynı zamanda faturasını düzenli olarak ödeyen tüm vatandaşlarımıza karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Abonelerine en iyi hizmeti sunmak amacıyla var gücü ile çalışan şirketimiz, yapılan kaçak ihbarlarını titizlikle kontrol etmekte ve bu ihbarın doğruluğunun kesinleşmesi halinde yine mevcut düzenlemeler çerçevesinde işlem yapmaktadır" denildi.

"ARKADAŞLARIMIZ AĞIR BİR ŞEKİLDE DARP EDİLMİŞTİR"

Şirketten olaya ilişkin yapılan açıklamanın devamında, "Söz konusu olayda da kaçak elektrik kullandığı tespit edildiğinden ekiplerimiz işlem yapmak üzere adı geçen adrese gitmiştir. Ne yazık ki görevlerinin sorumluluğunu yerine getirmek için çalışan arkadaşlarımız ağır bir şekilde darp edilmiş, apartmandan çıkışları da engellenerek özgürlükleri kısıtlanmıştır. Uğradıkları saldırı sonrasında olay yerinden güçlükle ayrılan çalışma arkadaşlarımız darp raporu alırken olayla ilgili hukuki süreç de başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın kesintisiz enerji kullanması için 7 gün 24 saat çalışan ekiplerimize yönelik yapılan bu saldırıyı kınıyor, durumu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" denildi. DHA

[old_news_related_template title="Vatandaşın elektrik faturası isyanı...." desc="Elektrik dağıtım şirketlerinin, 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olması gereken zammı aralık ayı faturalarına yansıttığı iddia edildi. Vatandaş, Aralık ve Ocak ayı kesimli faturaları arasında yüksek oranda fark olduğunu söyleyerek duruma isyan etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/12/iecrop/detay-kopya_16_9_1641964079.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/vatandasin-elektrik-faturasi-isyani-6882911/"]