Olay, 9 Haziran 2020'de, Rızaiye Mahallesi Şehit Astsubay Fatih Özmen Sokak'taki apartmanın 3'üncü katındaki dairede meydana geldi.

Ali Alpkılınç, boşanma aşamasında olduğu Aslıhan Alpkılınç'ın kaldığı, kayınvalidesi Şule B.'nin evine gelip, kendisini 'sağlıkçı' olarak tanıttıktan sonra zorla içeri girdi. Alpkılınç, önce Aslıhan Alpkılınç'ı daha sonra ise Şule B.'yi bıçakladı.

Aslıhan Alpkılınç, olay yerinde hayatını kaybetti. Şule B. de yaralı halde Ali Alpkılınç'ı bıçakladı. Evden kaçan Alpkılınç, polis tarafından sokakta kanlar içinde yere yığılmış bulundu.

Hastaneye kaldırılan Ali Alpkılınç, tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davası süren ve 'kasten öldürme' suçundan yargılanan Ali Alpkılınç, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mahkeme heyeti, sanık Alpkılınç'ı, cezai ehliyetinin olup olmadığının öğrenilmesi için İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesi'ne sevk etti.

Adli Tıp Dairesi'nden çıkacak sonuca göre mahkeme kararı verilecek. (DHA)

[old_news_related_template title="Eşinin eve kilitlediği kadın ve 2 çocuğunu itfaiye çıkardı" desc="Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşinin kendilerini eve kilitlediğini iddia eden D.D. ve 2 çocuğunu, itfaiye ekipleri merdivenle 4'üncü kattaki balkondan alarak çıkardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/20/iecrop/bosanma_16_9_1645367071.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/esinin-eve-kilitledigi-kadin-ve-2-cocugunu-itfaiye-cikardi-6964098/"]