Tokat'ın en çok kar alan ve kayak pistinin bulunduğu ilçesi Başçiftlik'te geleneksel hale gelen ve bu yıl 7'cisi düzenlenen Kar Şenlikleri Festivali yaklaşık bin 600 metre yükseklikteki Saman Dağı'nda başladı.

AKP'li belediye tarafından düzenlenen şenliklerin açılışı ise, kar üstünde yarı çıplak soyulan çocukları güreştirerek yapıldı.

GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

Belediye Başkanı Murat Tunçel, sosyal medyadan yaptığı duyuru ile ilçe halkını festivale davet ederken, çocuklar, davul zurna eşliğinde -6 derecede dondurucu soğukta kar üstünde yarı çıplak güreştirilmeleri tepki çekti.

Bazı vatandaşlar "Böyle festival mi olur ? Yazık bu çocuklara. Bu soğukta güreş mi olur? " diyerek belediyeyi eleştirdi. Festivalde ayrıca Halk oyunları ve iple kayak yarışması yapıldı.

[old_news_related_template title="21. Yatağan Deve Güreşleri yapıldı" desc="Muğla’nın Yatağan ilçesinde bugün düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Güreşlere 192 deve katıldı, yaklaşık 10 bin kişi izledi. Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz 'Atalarımızdan bize miras kalan Yörük kültürünü yaşatmaya ve güreşleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/16/iecrop/deve_16_9_1642370414.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/21-yatagan-deve-guresleri-yapildi-6892459/"]