Merter'de bulunan bir tekstil atölyesine 26 Ağustos Cuma gece saat 03.00 sıralarında otomobille gelen 5 şüpheli, 3'ncü katta bulunan tekstil atölyesine kepenklerini kırarak girdi. Yüzleri maskeli hırsızlar, doğrudan para kasasına yöneldi. Kasayı, 3'ncü kattan sokağa atan şüpheliler, daha sonra aşağı inip otomobile taşıdı. Hırsızlar otomobille hızla uzaklaştı.

"4 MİLYON LİRA CİVARINDA PARA ÇALINDI"

Atölyenin sahibi Mehmet Çelik, "Hırsızlar, kendi iş yerleri gibi doğrudan kasa odasına yöneliyorlar. Kasayı camdan aşağı atıp, arabalarına taşıyıp gidiyorlar. Yaklaşık 4 milyon lira para çalındı. Sabah geldiğimizde sadece cam kırılmış sandık. Olayın çok farklı olduğunu sonradan anladık. En kısa sürede yakalanmalarını istiyoruz" dedi.

Güvenlik kamera görüntülerinde, bir otomobilin iş yerinin önüne yanaştığı, 4 kişinin atölyenin kepenklerini kırıp içeri girdiği, kısa süre sonra kasanın camdan atıldığı görülüyor. Hırsızlar daha sonra aşağı inerek kasayı otomobile taşıyarak, hızla uzaklaşıyor.  (DHA)

[old_news_related_template title="Çelik kasayı soymak için teknolojiyi kullandılar" desc="İstanbul Fatih’te kepenk kumanda sistemini kopyalayarak bir iş yerindeki çelik kasayı soyan hırsızlar polis ekipleri tarafından yakalandı. Hırsızlık anı ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/28/iecrop/3-7_16_9_1661683564.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/celik-kasayi-soymak-icin-teknolojiyi-kullandilar-7333403/"]