İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su ürünleri Şube Müdürlüğü ile Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Cibali (Haliç), Yenikapı, Avcılar, Bostancı ve Küçükyalı balıkçı barınaklarına ortak denetim gerçekleştirildi.



Yapılan denetimlerde, balıkçı barınaklarının bağlama planları, ücret tarifesi ve tekne sözleşmeleri, karaya çıkarılan su ürünlerine ait kayıtlar, barınak ve mevcut ağ odaları, malzeme dolaplarının amaç dışı kullanımı, kaçak yapılaşma ve su ürünleri yönetmeliğine aykırılık yönünden incelemeler yapıldı.



Ayrıca 639 No’lu Kanun Hükmünde Kararname'nin, verdiği denetleme faaliyetine istinaden karar defterleri, ortaklar defteri ve diğer defterler, denetleme raporları, kiralama sözleşmeleri, balıkçılara ait kayıt bilgileri, ihraç edilen ortak ve vefat eden ortaklar hakkında da incelemeler gerçekleştirildi.

[old_news_related_template title="Balıkçılar: Mayının etkisiyle 15 gün erken paydos ettik" desc="Balıkçılık av yasağı sezonu yarın başlayacak. Balıkçılar, av sezonun geçen yıl ile benzer verimde geçtiğini ancak bu yıl yakıt fiyatları nedeniyle zorluklar yaşadıklarını söyledi. Rumeli Kavağı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mert Ayan, 'Bu sene müsilaj görmedik. Mayın da görmedik. Mayının etkisiyle 15-20 gün daha erken paydos ettik. Mayın korkusuna çıkmayan balıkçı da çok oldu' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/balik-2_16_9_1649947148.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/balikcilar-mayinin-etkisiyle-15-gun-erken-paydos-ettik-7074884/"]