Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) bir araya gelip, oluşturduğu İzmir Nevruz Örgütleme Komisyonu öncülüğünde Gündoğdu Meydanı'nda nevruz kutlandı.

DENİZ POYRAZ'IN AİLESİ ATEŞİ YAKTI

HDP il binasına geçen yıl 17 Haziran'da düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ın ailesi, nevruz ateşini yaktı. Ateşin üzerinden atlayan çok sayıda kişi, halay çekti.

"BU ONLARA DERT OLSUN"

Etkinlikte konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Nevruz alanları; işçilerin, emekçilerin, özgürlük isteyenlerin alanlarıdır. Nevruz, kutlu olsun. Nevruz, direniş ve özgürlüktür. Bugün HDP olarak demokrasi güçleri olarak tüm özgürlük taleplerini meydanlarda buluşturuyoruz. Bizi susturmaya çalışanlar; bu meydanlara, 8 Mart meydanlarına, 1 Mayıs meydanlarına baksınlar. Bu meydanlarda özgürlüğü, kararlılığı, cesareti görecekler; bu onlara dert olsun" dedi. (DHA)

[old_news_related_template title="Bodrum’da 5 partiden Nevruz coşkusu" desc="Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 partinin oluşturduğu Nevruz kutlama komitesi tarafından hazırlanan kutlama etkinliğinde renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı etkinlikte Türkçe ve Kürtçe şarkılar söylendi. Etkinlikte bir ara Biji Serok Apo sloganları atıldığı, organizasyon komitesi sloganı engelleyici uyarılar yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/20/iecrop/bodrum-nevruz_16_9_1647787068.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/bodrumda-5-partiden-nevruz-coskusu-7023076/"]