112 Acil Çağrı Merkezi'ne, dün akşam Marmaris'te üzeri branda ile kapatılan kamyonetten kaçak göçmenlerin bırakıldığı ihbarı yapıldı. Polis, güvenlik kamerası görüntülerinden, Hatipirimi Mahallesi'nde kamyonetten inen, aralarından kadın ve çocukların da bulunduğu kişilerin koşarak uzaklaştığını tespit etti.

Kısa sürede olay yerine giden ekipler, mahallenin giriş ve çıkışlarını tutarak Afganistan, Suriye ve Filistin uyruklu 67 kaçak göçmeni yakaladı. 200 metre ileride durdurulan kamyonetin şoförü olan organizatör A.A. da gözaltına alındı. A.A.'nın, kaçak göçmenleri, "Yunanistan geldiniz" diyerek, Marmaris'e bıraktığı ortaya çıktı. (DHA)

[old_news_related_template title="Yunanistan yine kaçakları Türkiye'ye itti" desc="Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan’a ait sahil güvenlik unsurları tarafından düzensiz göçmenlerin lastik bota bindirilerek Türk kara sularına itildiği anların görüntülerini paylaştı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/17/iecrop/2-3_16_9_1660732444.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/yunanistan-yine-kacaklari-turkiyeye-itti-7313067/"]