Olay, Maltepe Gülensu Mahallesi'nde 17 Şubat Perşembe günü gerçekleşmişti. Edinilen bilgiye göre, ailesiyle beraber yaşayan 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Dilay Meşe, okuldan evine gelip bir süre evde oturdu.

BEYLİKDÜZÜ'NE KAÇIRMIŞ

14 yaşındaki Meşe, daha sonra “kursum var kursa gideceğim” diyerek evden çıkmıştı. Ve bir daha kendisinden haber alınamadı. İddiaya göre, kurstan çıkan 14 yaşındaki Dilay Meşe, 18 yaşında olan arkadaşı tarafından “Çay içelim, 1 saat sonra geliriz” diyerek alıkoyularak Beylikdüzü’ne kaçırıldı.

KORKTUĞU İÇİN BIRAKTI

Sosyal medyada bulunması için çağrı yapılması üzerine korkan erkek arkadaşı, Dilay Meşe’yi Beylikdüzü’ne bırakarak ailesine haber verdi.



“ÇOK ŞÜKÜR ÇOCUĞUM SAĞ SALİM EVİMİZE GELDİ”

14 yaşındaki kızın annesi Dürdane Meşe, şunları söyledi;

*Kızım okuldan eve geldi. Çantayı bıraktı, Tekrar 'anne sınava gidiyorum' dedi. Ve gitti, sınava gidince orada da arkadaşı olan bir çocuk, 'haydi seni çaya götüreyim, 1 saatliğine gezelim, dolaşalım, geri gelelim' demiş. Oradan almış götürmüş.

*Orada Beylikdüzü’ne Mücahit diye çocuk almış ofisine kilitlemiş bunu. Biz de aradık mesaj attık. Giderken, 'Anne Sıla diye bir arkadaşım var. Onun yanına gideceğim' dedi. Akşam olunca aradım, yok.

*O çocuğun ağzından bize mesaj atıyor. 'Ben daha gelmeyeceğim. Ben arkadaşımdayım. Sabah okul çıkışı gelirim' diye. Biz de hemen polislere haber verdik. Kızımın kayıp olduğunu internetlere, sosyal medyalara yaydık.

*Resimlerini çoğalttık. Herkesten Allah razı olsun. Onların sayesinde çocuğum bulundu. Çok şükür çocuğum sağ salim evimize geldi.

“BEN YANDIM, KİMSENİN CANI YANMASIN”

*Kızımızı 3 gün sonra Beylikdüzü’nde bıraktı. Konum at dedik, konum attı. Oraya da yakın olan akrabalarımıza arkadaşlarımıza haber verdik. Çocuğumuzu beklettiler. Gittik, aldık, geldik. Resmen böyle ateşin içine düşmüş gibiydim.

*Allah kimseye vermesin böyle bir acı. Aileler, çocuklarına dikkat etsinler. Gittiği yeri bilsinler. İzin vermesinler. Ben izin vermedim.

*Çocuklar da annelerini, babalarını dinlesinler. Gittiği yere izin almadan gitmesinler. Şikayetçi olduk, inşallah cezasını çekecek. Ben yandım, kimsenin canı yanmasın. Kimsenin çocuğuna zarar gelmesin. Adalet yerini bulsun. İHA

[old_news_related_template title="Kurs için evden çıkan 14 yaşındaki kız, kayıplara karıştı" desc="Maltepe’de “kursa gideceğim” diyerek evinden çıkan 14 yaşındaki genç kız, daha sonra annesini arayıp “Arkadaşımın cenazesi var, yanında kalmam gerek” dedi. Annesinin telefonda evine dönmesini talep ettiği genç kız, bir daha evine dönmeyerek kayıplara karıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/19/iecrop/kayip880_16_9_1645281088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/kurs-icin-evden-cikan-14-yasindaki-kiz-kayiplara-karisti-6962846/"]