Terör örgütü PKK’nın bir dönem önemli barınma ve kamp alanlarından olan Tunceli’nin Hozat ilçesine bağlı Buzlupınar mevkiinde kimliği açıklanmayan bir köylünün kaçak avlandığı bilgisi üzerine Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ile Jandarma timleri harekete geçti.

Çip takılarak doğadaki hareketleri ve popülâsyonları takip altında olan ve nesli koruma altına alındığı için avlanması yasaklanan yaban keçilerinin boyunlarındaki çipin sinyal takibiyle bulundukları bölgeye giden ekipler, genç yaştaki bir keçinin kaçak biçimde avlandığını tespit etti. Bölgedeki foto kapan görüntüleri ve sinyal bilgileriyle yapılan detaylı araştırma sonucunda yaban keçisini avlayan kaçak avcının kimliği tespit edildi.

253 BİN LİRA CEZA VE 5 YIL HAPİS İSTEMİYLE YARGILANACAK

Yakalanan köylü hakkında, 4915 sayılı "Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet" suçundan idari işlem başlatılarak, 253 bin 270 lira idari para cezası uygulandı. Doğa ve Milli Parklar ekipleri kaçak avlanan yaban keçisi ile keçiyi vuran av tüfeğine de el koydu.

Kaçak avcı hakkında ayrıca 5199 sayılı kanunun 28/a maddesi uyarınca, “Nesli yok olma tehlikesi altındaki bir hayvanı öldürmek” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması için Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına da adli soruşturma yönünden suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

[old_news_related_template title="Hatay'da yaban keçisi avına 254 bin TL ceza" desc="Hatay'da koruma altında olan yaban keçisini avlayan A.V.'ye 250 bin TL tazminat ile 4 bin 912 TL idari para cezası uygulandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/10/iecrop/yaban-kecisi-1_16_9_1662828041.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/hatayda-yaban-kecisi-avina-254-bin-tl-ceza-7357503/"]