Kurban Bayramı'nda hayvanını kestirmek için Yenice Mahallesi'ne getiren İsaalan Muhtarı Ramazan Kocabıyık, hayvanın kaçması ile şok yaşadı.



Bayramdan bu yana hayvanını arayan Muhtar Ramazan Kocabıyık, aradan geçen haftalar sonrasında hayvanı Kepsut Yenice Mahallesi'nden 25 kilometre uzakta Kayaeli köyünde yakaladı. Kepsut Belediyesine haber verildikten sonra zabıta ve köylüler hayvanı yakaladılar.

Hayvanı kaçan Kocabıyık, danayı hafta sonu oğlunun sünnet düğününde keseceğini ifade etti. (İHA)

[old_news_related_template title="İki asırlık gelenek: Kesilen kurbanların derisini giyip, insanları korkuttular" desc="Bursa'da her Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanların derilerini giyip köylüleri korkutma geleneği bu yıl da devam etti. Ellerinde balta ve hayvan boynuzlarıyla meydanda toplanan kalabalığı korkutma geleneği 200 yıldır sürdüğü öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/11/iecrop/resim4_20864407_16_9_1657531755.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/iki-asirlik-gelenek-kesilen-kurbanlarin-derisini-giyip-insanlari-korkuttular/"]