İğnesinin temas etmesiyle birkaç gün süren yanma, terleme ve solunum zorluğuna neden olabilen 350-400 gram ağırlığındaki istilacı Arslan Balığı, Kuşadası Körfezinde avlanan balıkçıların ağlarına takıldı.

Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus'un batı kısımlarında, Kızıldeniz'de, mercan kayalıklarda yaşayan zehirli deniz balıklarından olan Arslan Balığı balıkçıları endişelendirdi.



Uzmanlar ve balıkçılar küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle beraber Akdeniz’de, geçtiğimiz yıl da Ege’de rastlanan bu istilacı türün çoğalması halinde, Ege ve Akdeniz kıyılarındaki biyoçeşitliliği ve ekosistemi olumsuz etkileyeceğini belirtti.

[old_news_related_template title="5 beyaz balinanın ikincisi de öldü" desc="Kanada'dan geçen yıl bilimsel araştırma amacıyla ABD'nin Connecticut eyaletindeki akvaryuma getirilen ve nesli tükenmekte olan 5 beyaz balinadan ikincisinin de hayatını kaybettiği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/14/iecrop/resim2_19801788-1_16_9_1644841440.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/5-beyaz-balinanin-ikincisi-de-oldu/"]