İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaatta bulunan S.D., Z.A.Ş., S.D. ve M.D. adlı şahıslar, yaklaşık 4 ay önce tanıştıkları ve kendilerini MİT ve emniyet görevlisi olarak tanıtan 2 kişi tarafından dolandırıldıklarını söylediler.

Emniyetteki ifadelerinde, MİT ve emniyet görevlisi olduklarını söyleyerek yanlarına gelen A.K. ve F.K. isimli şüphelilerin, define ile ilgili ortak bir çalışma yaptıklarını, bölgede kazı alanı olup olmadığını sorduklarını belirten mağdur şahıslar, bir süre sonra şüphelilerin Gülnar ilçesinde define bulduklarını ve bu defineyi KKTC’de satarak elde ettikleri 1 milyon 800 bin lira karşılığı ADB doları ve Türk Lirasını saklamaları için kendilerine verdiklerini anlattılar.

Şüphelilerin bu şekilde güven sağladıklarını belirten mağdur şahıslar, daha sonra kendilerine ait hesap bilgilerini ele geçiren zanlıların 800 bin lira paralarını çekerek dolandırıldıklarını söyleyerek şikayetçi oldular.

Şikayet üzerine harekete geçen Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, suçtan ele edilen paraların aktarıldığı hesap sahibi M.K.’yi gözaltına aldı.

Şüphelinin ifadesi doğrultusunda devam eden çalışmada dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiği belirlenen A.K.’de yakalanırken, şüphelinin evinde yapılan aramada, 2 bin 300 adet 100 dolar ve 2 bin 800 adet her biri 200 TL’lik banknotlar olmak üzere toplam 3 milyon 665 bin lira değerinde sahte para ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan A.K. tutuklanırken, M.K. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olaya karıştığı belirlenen F.K.’nin ise arandığı bildirildi. İHA


[old_news_related_template title="Sahte dolarla Almanya yolculuğu İstanbul Havalimanı'nda son buldu" desc="Almanya'ya gitmek için İstanbul Havalimanı'na gelen Murat K., üzerinde bulunan sahte dolarları ilk önce taksiciye sonra da business class bilet aldığı bilet satış ofisindeki görevliye verdi. Paraların sahte olduğu anlaşılınca Murat K., İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/13/iecrop/resim4_19543267_16_9_1642074813.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/sahte-dolarla-almanya-yolculugu-istanbul-havalimaninda-son-buldu-6885983/"]