Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin, il genelinde silah ticareti yapan şahıslara yönelik çalışmaları yoğun bir tempoda sürüyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında bir araç içerisinde silah bulunduğuna yönelik bilgi alındı. Plakası belirlenen ve durdurularak aranan araçta dedektör köpeğin de tepki verdiği ve zula tabir edillen bölümde yapılan aramada 20 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilildi. Silah ticareti yapmak suçundan gözaltına alınan M.S. ile G.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

SABAH SAATLERİNDE YAKALANDI

Bu arada sabah saatlerinde de Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Motorize Yunus Timleri, eş zamanlı uygulama yaptı. İsmet İnönü Bulvarı Muğdat Camisi karşısında gerçekleştirilen uygulamada şüpheli çok sayıda araç ve kişi aranırken, bir şahısta ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli işlem yapılmak üzere emniyete götürülürken, silaha da el konuldu.

6 AYDA 449 TABANCA VE 247 RUHSATSIZ TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin kent içinde yaptıkları uygulamalar ve operasyonlarla 499 adet ruhsatsız tabanca ile 247 tüfek ele geçirildi. Operasyon ve uygulamaların aralıksız devam edeceği ifade edildi. Ele geçirilen silahlar ve bıçaklar ise Asayiş Şube Müdürlüğü koridorlarında sergilendi.

[old_news_related_template title="Manisa merkezli silah kaçakçılarına operasyon: 22 gözaltı" desc="Manisa merkezli iki ilde silah ve mühimmat kaçakçılığıyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte çok sayıda ruhsatsız tabanca, tüfek ve uyuşturucu madde ele geçirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/05/iecrop/aw509653_01_16_9_1641395933.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/manisa-merkezli-silah-kacakcilarina-operasyon-22-gozalti-6869795/"]

[old_news_related_template title="Silah kaçakçılarına operasyon: Suç örgütlerine gidecekti!" desc="İstanbul’da suç örgütlerine silah temin eden şüphelilere yönelik düzenlenen 2 ayrı operasyonda 78 tabanca ve çok sayıda silah parçası ele geçirildi. Ele geçirilen silahlardan 42’sinin kurusıkı tabancadan namlu değişikliği ile gerçek mermi atar hale getirildiği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/30/iecrop/istanbul_16_9_1640856119.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/silah-kacakcilarina-operasyon-suc-orgutlerine-gidecekti-6858140/"]