Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından şubat ayı başında düzenlenen operasyonda araç kiralarken, vatandaşlardan 'provizyon' adı altında kapora alarak daha sonra iade etmeyip dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik operasyon yapılmıştı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmada benzer şekilde 80 ayrı dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen şüphelilerden 4'ü  tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri sürdürdükleri soruşturmada çetenin ele başı olduğu iddia edilen iki şüpheliyi yakalamak için operasyon düzenledi.

Şüpheliler Turgut T.(38) ile Ufuk T.(39) gözaltına alındı. Şüphelilerin işyerinde yapılan aramada 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)
[old_news_related_template title="'5'li çete için maden yönetmeliği değiştirildi'" desc="Bugün Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik ile zeytinlik alanlarda madencilik yapılmasının önünün açılmasına tepkiler yağıyor. Tütün, buğday ve şeker üretimlerinin yok edilmesinin ardından sıranın zeytinlik alanlara geldiği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/2-15_16_9_1646135980.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/5li-cete-icin-maden-yonetmeligi-degistirildi-6982289/"]