Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında seyir halinde olan bir katamaran teknenin kaptanı tekneyi otomatik pilota aldı. Ardından U2 isimli teknenin yelkenleri ile uğraşırken kaptan denize düştü. İçerisinde iki çocuğun uyuduğu katamaran teknenin seyrine devam ettiği kaptanın ise yüzerek karaya çıkıp yardım istediği belirtildi.

Olayın ardından bölgedeki tüm denizciler acil yardım hattından ve telsiz ile haberleşirken “Kaptansız seyir halinde olan teknenin başka bir tekne ile çarpışma olasılığı” olduğu belirtilerek yardım istendi. Sahil güvenlik ekipleri de harekete geçti.

Seyir halinde olan teknenin bir saat sonra sahil güvenlik ekipleri tarafından bulanarak kontrol altına alındığı kazanın yaralanmadan atlatıldığı belirtildi. Katamaran tekne Fethiye Limanı'na çekildi.

[old_news_related_template title="Kocaeli'de balık tutarken denize düştüler... 23 yaşındaki gencin acı sonu" desc="İzmit'te iskelede balık tutarken alkol alan Mine D. ve erkek arkadaşı Furkan Çiftçi, denize düştü. Mine D., çevrede bulunanlar tarafından kurtarılırken, Furkan Çiftçi hayatını kaybetti.  " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/16/iecrop/detay-kopya_16_9_1652679911.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kocaelide-balik-tutarken-denize-dustuler-23-yasindaki-gencin-aci-sonu-7137187/"]