İstanbul İl Jandarma Komutanlığı JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) ekipleri,  bir kişinin yüklü miktarda gübreyi Silivri’deki bir depoda stokladığı bilgisine ulaşınca çalışma başlatıldı. Yapılan araştırmalarda; şüphelinin ucuz yollarla temin ettiği ve lisans süresi dolmuş gübreleri depoladığı belirlendi.

Kimliği belirlenen kişinin temin ettiği gübreleri fiyatı daha yüksek olan lisanslı başka bir markanın ambalajına doldurduğu tespit edildi.

112 TON

JASAT ekiplerinin elde ettiği bilgilerin ardından belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Baskında 112 ton gübre ele geçirildi. Farklı firmaya ait ambalajlarda ele geçirilen gübreler teknik analiz için laboratuvara gönderildi. İncelemede, ambalajların ve üzerindeki barkod numaralarının sahte olduğu belirlendi.

PARA CEZASI KESİLDİ

Şüphelinin elinden çıkarmak istediği, lisans süresi dolmuş, ucuz ve kalitesiz gübreyi piyasaya daha pahalı satarak haksız kazanç elde etmeyi amaçladığı öne sürüldü.

Şüpheli hakkında idari para cezası da kesilirken, ele geçirilen gübreler yediemin deposuna teslim edildi.

[old_news_related_template title="Jandarma’dan kaçak sigara operasyonu" desc="İstanbul’da 4 ayrı adreste düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda ürettikleri kaçak sigaraları internet üzerinden satma hazırlığında bulunan 5 şahıs yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/04/iecrop/aw610905_01_16_9_1651646285.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/jandarmadan-kacak-sigara-operasyonu-7114112/"]