İBB'nin yetkisini iptal ettiği firmanın çalışanları Yenikapı Sahil Yolu'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.  Şirket çalışanları adına açıklamayı okuyan avukat Abide Gülel Birsen, yapılanların hukuksuzluk olduğunu belirtti.

"SÖZLEŞMEMİZ DEVAM EDİYOR"

Birsen, şunları söyledi:

"Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) Ağustos 2002'de almış olduğu bir karara binaen, 2011 yılındaki ikinci ihaleyi de turistik hat üzerinden kazandık. Sözleşmemizi yaptık, duraklarımızı kiraladık. 10 yılın sonunda pandemiye denk geldik ve bizim sözleşmemiz uzatıldı.

Şuan hala sözleşmemiz devam ederken, duraklarımız bize kiralıkken İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün ve önceki gün zabıta eliyle bizi tahliye etmeye çalıştılar. Dün sabaha karşı da bütün otobüslerimizi İBB'ye bağlı trafik ekipleriyle otoparka çektiler. İBB vekilleri ile görüştük. Hatları artık biz işleteceğiz dediler.

Kararlarını görmek istedik sadece toplu taşımaya yönelik bir karar gösterdiler. Sizi bizi taşıyacak olan otobüsleri bizim otobüslerimiz gibi giydirip, bizim duraklara otobüslerini park edip, UKOME'nin verdiği 5 liralık fiyat yerine 650 liraya bilet satarak indi bindi turistik hat işletmeciliğine başladı."

"İBB RUHSATIMIZI YENİLEMİYOR"

"Bu tamamen hukuka aykırı" diyen Birsen, sözlerine şöyle devam etti:

"Bununla da bitmiyor. Orada bizim zabıta eliyle tahliye edilmemiz ayrı bir hukuka aykırılık. Eğer bizim sözleşmemiz bittiyse öncelikle tahliyemizi icra müdürlükleri yoluyla yaparsınız zabıta ile değil. İkincisi sözleşmemiz bittiyse ihaleye çıkarsınız çünkü UKOME bunu söylüyor.

Biz davalarımızı açtık ama ne yazık ki zabıta ve polisi durduramıyoruz ancak bir yürütmeyle durdurulması gerekiyor. Bu arada marka ihlalimiz de var çünkü birebirde bizim milyon dolarlar yatırdığımız otobüslerimizi, hat üzerindeki çalışmalarımızı kopyalayarak şu an İBB ticaret yapıyor.

Bu süre zarfında onlarca insan işsiz kaldı, milyon dolarlık yatırımlarımız şu an otoparkta bekliyor. Biz otobüslerimizi neye binaen çekiyorsunuz dediğimizde bize ruhsatımızın olmadığını söylediler. Bizim ruhsatımız var ancak İBB ruhsatımızı yenilemiyor."  DHA

[old_news_related_template title="Tur otobüsü öğrenci servisine çarptı: 1 ölü, 49 yaralı" desc="Muğla'nın Menteşe ilçesinde şoförünün kalp krizi geçirdiği öğrenilen otobüs, öğrenci servisine çarptı. Feci kazada otobüsün şoförü hayatını kaybederken, aralarında Ukraynalı turist ve öğrencilerin bulunduğu 49 kişi yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/13/iecrop/resim3_18729003_16_9_1631519039.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tur-otobusu-ogrenci-servisine-carpti1-olu-49-yarali-6646271/"]