Ovacık ilçesine bağlı Şahverdi Yaylasında Afganistanlı çobanın otlattığı sürüye akşam saatlerinde kurt saldırdı. Çoban kurda av tüfeğiyle ateş etti. Bu sırada tüfekten çıkan saçmalar, karşı taraftaki kendisi gibi çoban olan arkadaşı Sinan Gökpınar'ın diz kapağına isabet etti. Yayladakiler durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

Bölgeye ambulansla ulaşılamayınca, Vali Mehmet Ali Özkan'a haber verildi. Vali Özkan'ın talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı'ndan havalanan askeri helikopter, içinde sağlık ve AFAD ekipleriyle yaylaya iniş yaptı. Yaralı Gökpınar, ilk müdahalesinin ardından helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Sinan Gökpınar'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.



Gözaltına alınan Afganistan uyruklu çoban ifadesinde, "Sürüye kurt saldırdı, ben de silahla ona ateş ettim. Saçmalar fark etmediğim arkadaşımın ayağına denk geldi" dedi. Görgü tanıkları ve Gökpınar olayı doğrulayınca çoban işlemlerin ardından serbest bırakıldı. (DHA)

[old_news_related_template title="Bayramda arkadaşını öldürdü, istenen ceza belli oldu" desc="Kocaeli'de bayramın ilk günü odasında uyuduğu sırada, arkadaşının evine girmesine ve eşinin iç çamaşırlarını görmesine sinirlenen şahıs, ormanlık alanda arkadaşıyla arasında çıkan silahlı kavgada öldürülmüştü. Yargılanmasına devam edilen sanık hakkında 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/02/iecrop/2-21_16_9_1654174840.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/bayramda-arkadasini-oldurdu-istenen-ceza-belli-oldu-7171070/"]