Kaza, saat 23.00 sıralarında TEM Otoyolu Çınarlı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara istikametine seyir halinde olan E.B. idaresindeki 34 DIE 389 plakalı Scanıa marka sac levha yüklü TIR, arıza sebebiyle emniyet şeridinde park halinde olan F.Y. yönetimindeki 34 DN 3789 plakalı Ford marka TIR'a çarptı.

Çarpmanın etkisiyle E.B. idaresindeki TIR'ın dorsesinde bulunan sac levhalar yola savruldu. Aynı yönde ilerleyen M.Ç.’nin kullandığı 54 AFM 334 plakalı Fiat marka kamyonet ise yola sac levhalara çarptı.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

E.B. idaresindeki kamyonetin sac levhalara çarpmasıyla yakıt deposu patladı. Yola dökülen yakıtın yangına sebep olmaması olası bir faciayı önlerken, TIR'lar ve kamyonetin sürücüleri kazadan yara almadan kurtuldu.

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Zincirleme kaza sebebiyle trafiğin tek şeritten verildiği TEM Otoyolu Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu. Kazaya karışan araçların yoldan kaldırılmasıyla trafik yeniden normale döndü.

“ÇOK ŞÜKÜR BİR ŞEY OLMADI”

Kaza hakkında konuşan kamyonet sürücüsü Murat Çınar, “Önümde giden TIR emniyet şeridindeki TIR'ı fark etmedi. Çapmanın etkisiyle saclar yere döküldü. Saclar yere dökülünce ben de sacların üstüne çıktım. Üstüne çıkınca saclar depoyu kesti. Çok şükür bir şey olmadı” dedi.
TIR sürücüsü Ercan Beltaş ise “Benim çarptığım TIR yolda kalmış. TIR'ı fark ettim ama ani fren yapamadım” ifadelerini kullandı.

Polis kazayla ilgili inceleme başlattı. (İHA)