Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün hayırseverler tarafından vakfedilen arsa ve araziler üzerine inşa edilmiş çok sayıda gayrimenkulü bulunuyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü kiracılarına 2022 yılı başında gönderdiği zam tarifesi ile şoke etti. Yargıtay'ın içtihat kararlarına rağmen rayiç bedel uygulaması bahane edilerek, bazı kiracılara yüzde 100'e varan oranlarda zam yapıldı.

Haşimişcan Caddesi'ndeki Tuğsa İş Merkezi'nde Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiracısı olan Ekin Basın Dağıtım Şirketi Sorumlusu İbrahim Demirbaş, zamları yüksek bulduklarını belirterek şunları söyledi:

ERDOĞAN'IN DEDİĞİNİN TAM TERSİNİ UYGULUYORLAR

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin haksız bir fiyat artışı yükünün altında kalmasının önüne geçeceğiz. Özel okullardaki fiyat artışını yüzde 36 ile sınırladık" diyor. Ancak Vakıflar Bölge Müdürlüğü tam tersini uyguluyor. Pandeminin sıkıntılarının halen sürdüğü bir dönemde Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü yüzde 100'ün üzerinde bir kira zammı gerçekleştirdi. Verdiğimiz düzeltme talebi dilekçesi de reddedildi.

DÜZELTME TALEBİMİZ KABUL EDİLMEDİ

Kiraladıkları gayrimenkule Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün yüzde 60 oranında zam yaptığını belirten Uğur Uslubaş da, "Hazine ve Maliye Bakanlığı enflasyonla mücadele ettiğini açıklıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tersine hareket ediyor. Binamızdaki bazı esnaflar bu durumdan şikayetçi. Biz de düzeltme yapılması talebiyle dilekçe verdik. Ancak kabul edilmedi. Rayiç bedel öne sürüldü. Esnafın, şirketlerin durumu ortada. Kira maliyetimiz yüzde 36 olarak açıklanan enflasyon rakamının çok üzerinde artmış oldu" diye konuştu.

Tuğsa İş Merkezi'nde iş yeri bulunan Nusrettin Yıldız da yüzde 45 oranında zam yapıldığını buna anlam veremediklerini sözlerine ekledi.