Görele Opr. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi’nde doktor eksikliği sebebiyle tedavi olamayan vatandaşlar, "Hastanemizi doktor istiyoruz" pankartı açarak eylem yaptı.

Göz, ortopedi, nöroloji, radyoloji, KBB, kadın hastalıkları dallarında uzman doktor olmadığı için çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kaldıklarını dile getiren vatandaşlar doktor istedi.

Köy ve Mahalle Muhtarları ile vatandaşlar adına açıklama yapan Çavuşlu Beldesi Merkez Mahalle Muhtarı Selim Hamzaoğlu, devlet hastanemizin ilçeye yeterli hizmeti veremediği söyledi.

"ÇEVRE İL VE İLÇELERE GİTMEK ZORUNDA KALIYORUZ"

Hastaneden 3 ilçe 2 belde 88 köy ve 44 mahallenin faydalandığına dikkat çeken Hamzaoğlu, bir çok branşta uzman doktor olmadığından dolayı hastaların zor anlar yaşadığını söyledi. Yaklaşık 1 yıldır aynı sorunla karşı karşıya olduklarını belirten Hamzaoğlu,

"Branşlardaki doktor eksikliğinden dolayı bölge halkımız mağdur olmaktadır ve hastalarına çare bulmak için çevre il ve ilçe devlet hastanelerine gitmek zorunda kalıyor. Hastanemiz bölgemizin yeni, modern ve en donanımlı hastanesi olmasına rağmen doktorsuzluktan halkımıza hizmet verememektedir.

Çevre il ve ilçe hastanelerimize gitmek zorunda kalan vatandaşlarımız hastanelerdeki yoğunluktan dolayı büyük sıkıntı yaşamaktadır" dedi. Muhtar Selim Hamzaoğlu, yaz aylarında gurbetçilerinde geri dönmesiyle birlikte bölge nüfusunun 3-4 katına çıktığını söyledi.

"KİMSEM YOK HASTANEYE GİDEMİYORUM"

Doktor bulamadığı için hastanede tedavi olamayan ve köyde yaşayan yaşlı bir kadın ise,

"Her zaman Giresun yollarındayım. Benim kimsem yok gidemiyorum. Her zaman araba bulamıyorum. Neden ağzımızın içinde ki hastaneye gidemiyoruz. Benim eşim öleli 55 sene oldu. Bir oğlum var sara hastası.

Ben bir yere gidemiyorum. Niye doktor gelmiyor buraya? Neden doktor yok?" diye konuştu. Başka bir kadın vatandaş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendiğini vurgulayarak, "Buraya doktor versin. Vermeyecekse kendisi baştan gitsin.

Hiç bir şeyimiz yok. Ekmek paramızı yollara veriyoruz. Neden yollara veriyoruz ekmek alırız o parayla" diyerek isyan etti.

"SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut tarafından yapılan açıklamada ise, Görele'de yaşanan uzman doktor açığını takip ettiklerini kaydederek, " Gerek diğer ilçelerimizden gerekse Mecburi Hizmet Uygulaması ile hizmet ataması yapılarak sorunu çözme noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz ” dedi.

[old_news_related_template title="Doktorlardan 'varsın gidiyorlarsa gitsinler' diyen Erdoğan'a sert yanıt" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın kadın muhtarlarla buluştuğu programda yaptığı konuşmada hekimlere yönelik “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” sözlerine TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut tepki gösterdi. Bulut, “Kenan Evren de hekimlerle ilgili benzer söylemler kullanırdı. Cumhurbaşkanının konuşmasında gitmekte olan birisinin acısını gördük” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/erdogan-1_16_9_1646752985.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/doktorlardan-varsin-gidiyorlarsa-gitsinler-diyen-erdogana-sert-yanit-6997836/"]

[old_news_related_template title="Yurt dışına gitmek isteyen doktor sayısında rekor" desc="Türk Tabipleri Birliği (TTB) verilerine göre yurt dışına gitmek için sicil belgesine başvuran doktor sayısında rekor kırıldı. Mayıs ayında geçen seneye göre belge alan doktor sayısı iki katına çıktı ve zirveyi gördü. Geçen sene toplam 1405 doktor başvururken, bu yılın ilk 5 ayında sayı şimdiden 942’ye ulaşmış durumda. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/06/iecrop/2-7_16_9_1654501722.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/yurt-disina-gitmek-isteyen-doktor-sayisinda-rekor-7177307/"]

[old_news_related_template title="Umudu tükenen doktorlar yurtdışına göç ediyor" desc="Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması ve kötü çalışma şartları, son dönemde çok sayıda sağlık çalışanının yurtdışına gitmesine neden oluyor. Hatta böyle devam ederse ileride ameliyat yapacak doktor bulunamayacağı bile söyleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/17/iecrop/8-doktor3_16_9_1642460750.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/umudu-tukenen-doktorlar-yurtdisina-goc-ediyor-6894659/"]