İngiltere'de yapılan bir araştırma sebze-meyve ağırlıklı beslenen vejetaryen kadınların ileri yaşlarda sağlık sorunları yaşama riskinin daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

26 binden fazla kadının 22 yıllık verilerinin ve sağlık durumlarının analiz edildiği araştırmada vejetaryen kadınların düzenli et yiyen kadınlara göre ileriki yaşlarda kalçalarını kırma ya da çatlatma riskinin üç kat daha fazla olduğu sonucuna varıldı. Araştırmada vejetaryen kadınların, kemik ve kas sağlığı için yeterli desteği gıdalardan alamadığı da kaydedildi.

Araştırmayı yürüten Leed Üniversitesi'nden Dr. James Webster, "Bu araştırma vejetaryenlerin beslenme düzenini değiştirmeleriyle ilgili değil. Fakat kırmızı et ya da balık yemeyerek, bazı önemli içerikleri almamazlık etmeyin" dedi.

BMC Medicine'de yayınlanan araştırmada dengeli bir beslenme düzeninin kritik bir önemi olduğu kaydedildi. Bilim insanları kalçada çatlak ya da kırığın sebebinin yüzde 90 düşme olduğunu açıklarken bilim insanları vejetaryen beslenme düzeninin çevreye daha az zarar verdiğini de altını çizdi.

[old_news_related_template title="Bu da oldu! Vatandaş alamayınca kasap kırmızı et satmayı bıraktı" desc="Ekonomide gelinen son noktayı İYİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medya hesabından duyurdu. Esnaf ziyaretleri sonrası Akşener, bir kasap dükkanından fotoğraf paylaştı. Kırmızı et dolabının boş kalmasına dikkat çeken Akşener, 'Niğde Çiftlik'teki bir kasap dükkânında kırmızı et dolabının boş kalmasının sebebi neymiş biliyor musunuz? İnsanlarımız alamadığı için artık satmıyorlarmış...' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/10/iecrop/kasap_16_9_1660147149.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/bu-da-oldu-vatandas-alamayinca-kasap-kirmizi-et-satmayi-birakti-7300482/"]

[old_news_related_template title="Düğünde rezalet yine gündem oldu: Gelinin sadakatsizliğini seks kasetiyle davetlilere izletti" desc="2019 yılında çekilen görüntüler sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı... Gerçekleşen bir düğünde müstakbel eşinin kendisini aldattığını öğrenen adam, kadının cinsel ilişkiye girdiği sırada çekilmiş 'aldatma görüntülerini' yüzlerce davetliye izletti. Düğün salonu karıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/10/iecrop/dugun-tiktok-1_16_9_1660134768.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/dugunde-rezalet-gelinin-sadakatsizligini-seks-kasetiyle-davetlilere-izletti/"]