Sağlık çalışanları, haklarının iyileştirilmesi ve aile hekimlerine uygulanan ceza yönetmeliğinin geri alınması talebiyle Beyaz Miting düzenleme kararı almıştı.

image small

Türkiye’nin birçok ilinden yola çıkan sağlık çalışanları bugün Ankara’da Anıtpark’ta toplanarak miting düzenledi. Birçok sivil toplum kuruluşunun katıldığı mitingde Kardeş Türküler sahne aldı.

image small

YAŞANAN SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ

Hekimler, 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin iptal edilmesi talebi başta olmak üzere genel olarak da mesleğin içinde nefes alamaz hale getiren uzun çalışma sürelerine, uğradıkları şiddete, yoksulluk sınırı altına gerileyen alım gücüne ve mesleki değersizleşmeye dikkat çekti.

image small

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı mitingde yaptığı konuşmada, "Biz hekimler, yaşamı korumak için mücadele etmenin değerini, bu mücadelenin de tüm mücadeleler gibi ancak umudu diri tutarak kazanılabileceğini biliriz" dedi.

[old_news_related_template title="Vatandaşlardan yetersiz sağlık hizmetine tepki: Geriye doğru çağ atladık" desc="İktidar, son yıllarda açtıkları hastanelerle, sağlık sistemine çağ atlattıklarını savunuyor ancak vatandaş yetersiz sağlık hizmetinden yakınıyor. Yurttaşlar, 'Eskiden erken kalkıp hastaneye geliyorduk ama en azından aynı gün içinde işi bitirebiliyorduk. Şimdi randevu düşürebilirsek... 'Doktorlar yurtdışına gitsin' demekle olmuyor. Geriye doğru çağ atladık' sözleriyle isyan etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/29/iecrop/2-2_16_9_1653803931.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/vatandaslardan-yetersiz-saglik-hizmetine-tepki-geriye-dogru-cag-atladik-7162301/"]