Avustralya'daki Edith Cowan Üniversitesi'nde egzersiz ve spor bilimi direktörü olan Profesör Ken Nosaka, İskandinav Tıp ve Spor Bilimi Dergisi'nde yayınlanan "üç saniyelik" çalışmasıyla gücünüzü artırabileceğinizi açıklıyor.

Daily Mail'de yer alan habere göre, bir ay boyunca, haftada beş gün sadece birkaç saniyelik egzersizler yapmak zindeliğinizi artıracak.

Eğer egzersiz yapmak için vaktiniz ya da haliniz yoksa bu kısa yöntemleri uygulamak size fayda sağlayabilir...


ÜÇ SANİYE AĞIRLIK KALDIRIN


Profesör Nosaka'nın "üç saniyelik" çalışmasında, 39 katılımcı, dört hafta boyunca haftada beş gün ağırlık kaldırdı. Kendilerine ağır gelen bir dambılı yavaşça indirenler en fazla gelişmeyi gördüler, genel kas güçleri yüzde 11,5 arttı.


BEŞ SANİYE OTURUN


Profesör Nosaka, sekiz hafta boyunca günde on defa olmak üzere, haftada üç kez "bir sandalyeye yavaşça oturarak", kişinin kendi vücudunu kademeli olarak düşürme teması üzerine başka bir çalışma tasarladı. Çalışmanın sonunda, katılımcılar kas güçlerinde büyük bir artış gördüler.


30 SANİYE KOL YA DA BACAĞINIZI ESNETİN


Sydney Üniversitesi Tıp Profesörü Kardiyolog Chris Semsarian, ofiste kollarınızı ve bacaklarınızı düzenli olarak germenizi öneriyor. "Sırtınızı duvara dayadığınız ve kollarınızı başınızın üzerine kaldırdığınız egzersizler yapın, bunu, duruşunuza yardımcı olması için gün ortasında iş kıyafetlerinizle yapabilirsiniz."


60 SANİYE SQUAT YAPIN


Ünlü antrenör Zana Morris, süper fit müşterileri yurtdışına seyahat ettiğinde, fitness seviyelerini korumak için günde bir dakikalık squat öneriyor.


60 SANİYE BURPEE YAPIN


Daha fazla egzersize mi ihtiyacınız var? WithU isimli fitness uygulamasında uzman fitness koçu Omar Mansour, sizi terletecek, karın bölgenizi güçlendirecek ve kalp atış hızınızı yükseltecek bir burpee antrenmanını öneriyor.


İKİ DAKİKA MERDİVEN ÇIKIN


Kinesiyoloji Profesörü ve Kanada'daki McMaster Üniversitesi'nden Martin Gibala, kısa süreli şiddetli egzersizlerin zindeliği artırabileceğini söylüyor. Gibala, çalışmalarından birinde, merdiven çıkmayı araştırdı. "Haftada üç kez, bir kat merdiveni bir dakika boyunca şiddetle inip çıkmayı tekrarlarsanız, size fayda sağlayabilir" diyor.


BEŞ DAKİKA KÖPEK DURUŞU YAPIN


Uzmanlar, günde sadece beş dakikalık yoganın; kan basıncınızı, kalp atış hızınızı düşürebileceğini ve düzenli nefes almanıza yardımcı olabileceğini söylüyor.

[old_news_related_template title="Açık havada egzersiz yapmak için 7 neden" desc="Gerek iç gerekse dış ortamda egzersiz yapmanın kendine göre olumlu ve olumsuz yanları olduğunu söyleyen Uludüz “Ancak araştırmalar açık havada egzersiz yapmanın sağlığa pek çok faydası olduğunu kanıtlamış durumda” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/25/iecrop/02-egzersiz-21_16_9_1648235889.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/acik-havada-egzersiz-yapmak-icin-7-neden-7034665/"]

[old_news_related_template title="Egzersize motivasyonunuz yok mu? Bir de bu 6 yöntemi deneyin!" desc="Egzersiz yapmak, çoğu insan için oldukça zorlayıcı bir aktivite olabiliyor. Ama hem sağlıklı olmak hem formda kalmak için de egzersiz yapmak şart. McMaster Üniversitesi’nden Dr. Jennifer Heisz da egzersiz yapmayı motive edecek 6 adet tüyo paylaştı. Artık spor yapmak sandığınızdan da kolay olacak!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/22/iecrop/egzersiz-reuters-2_16_9_1645524915.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/egzersize-motivasyonunuz-yok-mu-bir-de-bu-6-yontemi-deneyin/"]

[old_news_related_template title="Haftada sadece 75 dakika egzersiz depresyon riskini azaltıyor" desc="Yeni bir çalışma, haftada sadece 75 dakika egzersiz yapan yetişkinlerin depresyon yaşama olasılığının beşte bir oranında azaldığını ortaya çıkardı. Süre, Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği yedi günde bir en az iki buçuk saatlik egzersiz süresinden daha az olmasıyla dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/27/iecrop/egzersiz-shutterstock-1_16_9_1651043495.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/haftada-sadece-75-dakika-egzersiz-depresyon-riskini-azaltiyor-7100414/"]