Komisyon, dijital hak ve esaslar beyanını Avrupa Parlamentosu ve AB ülkeleri ile bu yaz imzalamayı planlıyor.

Dünyada bir ilk olan dijital hak ve esaslar teklifi aynı zamanda dijital cihazların çevresel etkisine ve enerji tüketimine dair detayları içererek bu cihazların AB bloğunun sürdürülebilirliğini ve yeşil dönüşüm hedeflerini desteklediğinden emin olacak.

Komisyon, dijital hak ve esasların yeni teknoloji alanında parlamento üyeleri ve şirketler için bir kılavuz niteliği taşımayı amaçladığını açıkladı.

Avrupa Komisyonu'ndan Thierry Breton yaptığı açıklamada, "Dijital hak ve esasların beyanı ilk ve son kez çevrimdışı dünyada yasal olmayan şeylerin çevrimiçinde de yasal olmaması gerektiğinin temelini atacak. Bu hak ve esasların dünya için bir ölçüt haline gelmesini de sağlamak istiyoruz" dedi.
[old_news_related_template title="Almanya'da tüketici fiyat enflasyonunun daha da artması bekleniyor" desc="Alman hükümeti, daha önceki tahminlerin aksine, tüketici fiyat enflasyonunun bu yıl daha da artmasını bekliyor. Bu artış muhtemelen işçi sendikalarının daha yüksek ücret talep etmesine yol açacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/26/iecrop/almanya-reuters_16_9_1643198174.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/almanyada-tuketici-fiyat-enflasyonunun-daha-da-artmasi-bekleniyor-6913412/"]