Herkesin bilgisayar faresini hemen hemen aynı şekilde hareket ettirdiği düşünülse de bilim insanları, küçük varyasyonları analiz ettiler ve insanların kişilikleri hakkında ipuçları taşıdığını ortaya çıkardılar.

Chicago Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, 791 kişiye bilgisayarlarında ufak bir görev verdi. Araştırmacılar; insanların bu görevi yerine getirirken bilgisayar faresinin hareket hızını, tıklamaları ve duraklamaları analiz ederek, katılımcıların farelerini nasıl kullandıklarını ölçen bir program yürüttüler.

Daha sonra onlara, psikologlar tarafından kullanılan standart bir kişilik testi verildi. Test; kişinin ne kadar vicdanlı, açık, dışa dönük, uyumlu ve nevrotik olduğunu değerlendiriyor.

Ekip, kişilik testi sonuçlarını fare kullanırken yapılan hareket kombinasyonları ile karşılaştırdığında bir bağlantı buldu. Bulguları Journal'da yayınlayan baş araştırmacı Dr Kimberly Meidenbauer şu değerlendirmeyi yaptı:
"Daha az gereksiz tıklama, daha yavaş fare hareketleri ile bilgisayar kullanan kişilerin daha yüksek uyumluluk, vicdan, açıklık ve düşük nevrotiklik ile bağlantılı olduğu görüldü."

[old_news_related_template title="Bu optik illüzyon, önemli bir kişilik özelliğini ortaya çıkarıyor" desc="Kişisel gelişim platformu Minds Journal'ın yer verdiği ve bir tür göz yanılsamasına dayanan görselin, kişilik özellikleriyle ilgili bilgi verdiği iddia edildi. Görselde görünen iki farklı görüntü iki ayrı kişilik özelliğini işaret ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/15/iecrop/optik_illuzyon_16_9_1647341889.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/bu-optik-illuzyon-onemli-bir-kisilik-ozelligini-ortaya-cikariyor-7012316/"]

[old_news_related_template title="Gördüğünüz ilk şey hayalinizdeki işi ortaya çıkarıyor" desc="Sık sık sosyal medya kullanıcılarına tartışma konusu olan optik illüzyon testlerine bir yenisi daha eklendi. Bu defa da resme bakanların hayallerindeki işi ortaya çıkaran bu test konuşuluyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/03/iecrop/optikilluzyon_16_9_1654237802.png" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/gordugunuz-ilk-sey-hayalinizdeki-isi-ortaya-cikariyor/"]

[old_news_related_template title="Sosyal medya bu optik illüzyon testini tartışıyor" desc="Sosyal medya bu görüntüyü tartışıyor. Peki siz bir süre fotoğrafa bakınca ne görüyorsunuz? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/07/iecrop/ii_16_9_1651923951.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/sosyal-medya-bu-optik-illuzyon-testini-tartisiyor/"]