Rusya Ukrayna savaşının sosyal medyadaki yansımaları ortaya çıktıkça platformlardan da yeni önlemler gelmeye devam ediyor. Son olarak Instagram, Rus devlet medyasından gelen içerikleri etiketlemeye başlayacağını ve artık bu içeriklerin görünmesinin zorlaşacağını duyurdu.

Salı günü yapılan bir güncellemede şirket, bu gönderileri kullanıcıların yayınlarında ve Hikayeler'de görüntülenmesini zorlaştıracağını, sıralamadan çıkaracağını belirtti.

RUS DEVLET MEDYASI İÇİN ALARMDA


Ayrıca insanların bu tür içerikleri yeniden paylaşmaya çalışması halinde, içeriklerin Rus devlet medyasından geldiği konusunda bilgilendirileceği söylendi. Instagram ayrıca, Rus devlet medyası web sitelerine giden Hikayeler'i de etiketleyecek.

Şirketin aldığı önlemler arasında Keşfet ve Reels sekmelerinde Rus devlet kontrolündeki medya hesaplarından gönderiler önermeyi bırakacağı ve bu hesapların 'Arama'da bulunmasını zorlaştıracağı da yer alıyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken teknoloji şirketlerinden de önlemler geliyor. Twitter, Rus devlet bağlantılı medya sitelerine bağlantı veren tweet'leri etiketlemeye başladı.

Geçen ay, Instagram'ın ana şirketi olan Meta, Rus devlet medyasının Facebook'ta reklam yayınlamasını veya içerikten para kazanmasını yasakladı. Ardından da Facebook, AB genelinde Rus devlet medya kuruluşları RT ve Sputnik'e erişimi kısıtladığını söyledi. Şirket daha sonra tüm reklamları Rusya'dan çekti ve dünyanın herhangi bir yerinde Rus pazarlamacıların reklamlarını yayınlamayı reddetti.

Facebook'un yanı sıra YouTube ve TikTok da AB'de RT ve Sputnik'i yasakladı. Ayrıca Apple da App Store'dan çektiğini söyledi ve Rusya'daki tüm ürün satışlarını durdurdu.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşında sosyal medyadan birbiri ardına yasak" desc="24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla beraber teknoloji devlerinden açıklamalar, kınamalar ve yasaklar da gecikmedi. Facebook, Twitter, Google, Netflix gibi platformlardan gelen yasakların ardı arkası kesilmiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/sosyal_medya-depophotos_16_9_1646134083.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/rusya-ukrayna-savasinda-sosyal-medyadan-birbiri-ardina-yasak-6982078/"]

[old_news_related_template title="Twitter, Putin yanlısı hashtag'i kullananları yasakladı" desc="Rusya-Ukrayna savaşında dijital cephede de sular durulmuyor. NBC'nin haberine göre Twitter, sosyal medya platformunun 'manipülasyon ve spam politikasını' ihlal ederek #IStandWithPutin hashtag'ini kullanan 100'den fazla hesabı yasakladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/06/iecrop/putin-reuters1-1_16_9_1646551621.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/twitter-putin-yanlisi-hashtagi-kullananlari-yasakladi-6992341/"]

[old_news_related_template title="Facebook ve Twitter, Ukrayna'daki kullanıcıları hesaplarının güvenliği için uyardı" desc="Rusya'nın perşembe günü Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra, sosyal medya platformları tarafından ülkedeki kullanıcıların hesaplarının manipüle edilme riskinin yüksek olduğu ima edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/sosyal_medya-depophotos_16_9_1645777006.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/facebook-ve-twitter-ukraynadaki-kullanicilari-hesaplarinin-guvenligi-icin-uyardi-6973476/"]