Bağımsız web geliştirici Alessandro Paluzzi'nin uygulamalarla ilgili araştırmaları ve sızıntıları devam ediyor. Son olarak Paluzzi, Instagram'ın kodu aracılığıyla keşfettiği yeni potansiyel eklentiyi ortaya çıkardı.

Paluzzi'ye göre yeni araç ile kullanıcılar, profillerinde bulunan paylaşımları istedikleri gibi düzenleyebilecekler. Sosyal medya platformu geçtiğimiz günlerde kullanıcılara, ana sayfadaki gönderilerin sıralanma şekliyle ilgili üç seçenek sunmuştu. Şimdi de kullanıcıların kendi profillerini düzenlemesi için "Edit Grid" adını verdiği özellik üzerinde çalışıyor.



Özellikle platform üzerindeki markalar, influencer'lar, sanatçılar için özelliğin oldukça kullanışlı olacağı ortada; ancak henüz platformdan resmi bir açıklama yapılmadığı için kullanıma sunulup sunulmayacağı belirsiz.

[old_news_related_template title="Instagram, ana sayfa görünümünü değiştirmeye hazırlanıyor" desc="Instagram, bir süredir ana sayfada kullanıcılara, algoritmalara göre paylaşımlar sunarak tepki topluyordu. Sosyal ağ, kronolojik sıralamanın artık çalışmadığını savunsa da yeniden bu seçeneği getirmeye hazırlanıyor. Platform, artık ana sayfa akışı için kullanıcılarına kronolojik sırlama dahil üç seçenek sunacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/06/iecrop/instagram-reuters1_16_9_1641455645.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/instagram-ana-sayfa-gorunumunu-degistirmeye-hazirlaniyor-6870771/"]

[old_news_related_template title="Instagram, ebeveyn denetimi özelliği getiriyor" desc="Bu yılın başlarında Instagram, özellikle çocuklar için bir platform geliştirmeyi planladığını açıklamış, ancak sonunda projeyi durdurma kararı almıştı. Sosyal medya platformu, şimdi de ebeveyn kontrolleri getireceğini paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/08/iecrop/instagram-depophotos-2_16_9_1638945602.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/instagram-ebeveyn-denetimi-ozelligi-getiriyor-6814471/"]