Yayın akışı platformu Netflix, geçtiğimiz aylarda yaşadığı abone sayısında düşüşler yaşadığını açıkladıktan sonra yeni aksiyonlar alacağını duyurmuştu. Şirketin bu konuda üzerinde durduğu konulardan biri de şifre paylaşımı.

Platform, önümüzdeki aydan itibaren Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala ve Honduras'ta "ev ekle" özelliğinin kullanıma sunulacağını açıkladı. Bu özellikle, şirket, şifre paylaşımı yapanlara daha ekonomik bir paket sunmayı hedefliyor.

Özellik, yayıncının Mart ayında Şili, Kosta Rika ve Peru'da müşterilerin hane dışındaki bireylerin Netflix'e erişmesine izin vermek için aylık bir ücret ödemesine olanak tanıyan "ekstra üye ekle" özelliği sunmasından sonra geldi.
Netflix, 30 milyonu ABD ve Kanada'da olmak üzere dünya çapında 100 milyondan fazla ödeme yapmayan kullanıcı olduğunu tahmin ediyor.

1,6 MİLYAR DOLARLIK GELİR ELDE EDEBİLİR


Netflix ürün inovasyon direktörü Chengyi Long, yeni özelliği duyurduğu blog yazısında, "Haneler arasında yaygın hesap paylaşımı, uzun vadeli yatırım yapma ve hizmetimizi iyileştirme yeteneğimizi baltalıyor” dedi.

Beş yeni pazarda, Netflix üyelerinin akış erişimi için ek bir "ev" satın alma maliyeti: Arjantin'de ev başına ayda 219 peso; ve Dominik Cumhuriyeti, Honduras, El Salvador ve Guatemala'da ev başına aylık 2,99 dolar.

Wall Street firması Cowen'in tahminlerine göre Netflix, dünya çapında parola paylaşımlı ödeme yükseltme planlarını başlatırsa, yılda 1,6 milyar dolarlık küresel gelir elde edebilir.

[old_news_related_template title="Netflix, reklam göstermek için ünlü stüdyolardan izin almaya çalışıyor" desc="Netflix abone sayısındaki düşüş için yeni önlemler alırken yıllarca karşısında olduğu reklam planını da devreye sokmak için çalışmalara başladı. Akış platformu, ünlü dizilerde reklam gösterebilmek için yapım şirketleriyle görüşmelere başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/14/iecrop/you-netflix_16_9_1657801105.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/netflix-reklam-gostermek-icin-unlu-studyolardan-izin-almaya-calisiyor/"]

[old_news_related_template title="Johnny Depp'in yeni projesi belli oldu: Ünlü oyuncu Netflix projesi ile setlere dönüyor" desc="Johnny Depp, eski eşi Amber Heard ile girdiği hukuî mücadelden sonra ilk defa bir filmde başrolde yer alacak. Oyuncu, Netflix tarafından finanse edilen dönem filminde Fransa Kralı XV. Louis olarak setlere dönüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/08/iecrop/johnny_depp1_16_9_1657260115.png" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/johnny-deppin-yeni-projesi-belli-oldu-unlu-oyuncu-netflix-projesi-ile-setlere-donuyor/"]

[old_news_related_template title="1 milyar saat izlenen Stranger Things de Netflix'i kurtaramıyor" desc="Popüler bilimkurgu dizisi 'Stranger Things', 4. sezonuyla yarattığı büyük etkiye rağmen dijital yayın platformu Netflix'i kurtaramadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/06/iecrop/stranger-things-netflix1_16_9_1657096192.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/1-milyar-saat-izlenen-stranger-things-de-netflixi-kurtaramiyor/"]