Rusya-Ukrayna arasındaki savaşa sanal dünyada da tüm hızıyla devam ediyor. Rusya’nın saldırı kararının ardından dünyanın en popüler hacker grubu Anonymous, Ukrayna'ya destek olmak için Rusya'ya siber saldırı başlatmıştı.

Kremlin Sarayı’nın resmi internet sitesi, Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanlığı gibi kritik kurumların internet sitesine saldırılar düzenleyen Anonymous, bu sitelere erişimi durdurmuştu.

Anonymous’un saldırılarının ardından Rus hacker grubu Killnet ise, Anonymous'un resmi internet sitesine saldırdı.

Anonymous'un internet sitesi çökertmesinin ardından sosyal medya hesaplarından bir mesaj paylaşan Killnet, Anonymous'un internet sitesine saldırı yaptıklarını ve erişime kapattıklarını duyurarak, Rus ve Sovyetler Birliği'nden ayrılan ülkelerin vatandaşlarına çağrıda bulundu.

Sahte görüntülerle Rusya'ya karşı bilgi savaşı başlatıldığını savunan Rus bilgisayar korsanları, bu görüntülere kimsenin inanmamasını istedi.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Ülkeden kaçanların sayısı 660 bini aştı" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 6. günü... Son verilere göre, Ukrayna'da 660 bin kişi çatışmalardan kaçarak komşu ülkelere sığındı. Avrupa ülkeleri Ukraynalılara kapılarını açarken üçüncü ülke vatandaşlarına yönelik farklı muamele yapıldığı iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/ukrayna-reuters6_16_9_1646154797.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-ulkeden-kacanlarin-sayisi-660-bini-asti-6982923/"]

[old_news_related_template title="Zelenskiy: Ukrayna düşerse Rusya, NATO sınırlarında olacak" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Zelenskiy, 'NATO'da bizi istemiyorlarsa, güvenlik garantisine ihtiyacımız var' dedi. 'Savaşın uzun sürmeyeceğine inanmak istiyorum' ifadesini kullanan Zelenskiy, 'Ukrayna düşerse Rusya NATO sınırlarında olacak' şeklinde konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/zelenskiy-reuters4_16_9_1646158061.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-ukrayna-duserse-rusya-nato-sinirlarinda-olacak-6982867/"]