ABD’de araştırmacılar, California açıklarındaki derin sularda yeni bir denizanası türü buldu.

Atolla denizanalarının yeni bir türü olan “Atolla reynoldsi”, Monterey Körfezi Akvaryum Araştırma Enstitüsü (MBARI) araştırmacıları tarafından keşfedildi. Ekip, bulunan yeni türü “sıra dışı” diye niteledi.

Atolla reynoldsi’nin okyanusun “karanlık bölge” olarak bilinen ve basıncın yüksek olduğu fazla bilinmeyen derin yerlerinde yaşadığı belirtiliyor. 13 santimetre büyüklüğündeki yeni türün üzerinde ankete benzeyen küçük çıkıntılar da bulunuyor.

[old_news_related_template title="'Denizanası popülasyonu haziranda bitecek'" desc="Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale Korun, Antalya sahillerinde ocak ayından bu yana görülen denizanası popülasyonunun, haziran ayı itibarıyla azalacağını belirterek, 'Korkulacak bir şey yok. Doğal süreç. Birkaç ay içinde kaybolacaklar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/03/iecrop/2-3_16_9_1648969296.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/denizanasi-populasyonu-haziranda-bitecek-7050819/"]