Sony Group Corp., daha pahalı PlayStation 5'in sınırlı üretimine sahip küresel tedarik zincirindeki aksaklıkları giderirken 2022 boyunca PlayStation 4 konsolları üretmeye devam edecek.

Amiral gemisi PS5 konsolu Kasım 2020'deki çıkışından bu yana kıt olan Japon holding, önceki nesil makinesini bu yıl boyunca yapmaya devam edeceğini söyledi. Sony, PS4'ü yapmayı ne zaman durduracağını hiçbir zaman resmi olarak açıklamasa da daha önce 2021'in sonunda montajı durdurmayı planladığını söylemişti.

BÜTÇE DOSTU BİR ALTERNATİF


Bloomberg'in haberine göre; şirket, PS5 üretimi üzerindeki baskının bir kısmını dengelemeye yardımcı olmak için stratejisini bu yıl yaklaşık bir milyon PS4'e yoğunlaştırdı. Eski konsol, PS5'in yanında daha bütçe dostu bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Sony'den bir sözcü, PS4 üretiminin bu yıl devam edeceğini doğruladı ve şirketin konsol üretimini durdurmayı planlamadığını söyledi. Şirket, "Şimdiye kadarki en çok satan konsollardan biri ve nesiller arasında her zaman geçiş var" dedi.


PANDEMİ OYUN KONSOLU ÜRETİMİNİ DE VURDU


PlayStation şefi Jim Ryan, Sony'nin PlayStation 5 ile amacının en yeni donanıma hızlı bir geçiş yapmak olduğunu söylemişti. Ancak corona virüsü pandemisi, oyun endüstrisinde yazılım geliştirmeyi yavaşlatırken, donanım talebinde de en temel bileşenleri ulaşımı zorlaştırdı.

2013 yılında piyasaya sürülen selefi PS4, bugüne kadar 116 milyondan fazla sattı ve oyuncular arasında popüler bir seçenek olmaya devam ediyor.

Oyun, Sony'nin en büyük gelir kaynağı olmaya devam ederken, Japon elektronik devi büyümeyi sürdürmek için yeni alanlar keşfetmeye çalışıyor. Şirket, metaverse'deki oyunlardan ve uygulamalardan yararlanmak için daha güçlü sanal gerçeklik başlıkları piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve kendi elektrikli araçlarını piyasaya sürmeyi düşünüyor.

[old_news_related_template title="Sony, yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğünü ve cihazdan yararlanacak ilk oyununu tanıttı" desc="Sony Group Corp., PSVR2 olarak adlandırdığı yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğünü ve yeni ürününe özel Horizon oyununu tanıttı. Şirket, metaverse dünyasına ilgi artarken platformun çekiciliğini artırmaya çalışıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/05/iecrop/horizon-sony-1_16_9_1641371836.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/sony-yeni-nesil-sanal-gerceklik-gozlugunu-ve-cihazdan-yararlanacak-ilk-oyununu-tanitti-6868809/"]

[old_news_related_template title="Sony'den PlayStation hamlesi: Xbox'la mücadele planını devreye aldılar" desc="Japonya'nın önde gelen teknoloji şirketlerinden Sony, oyun konsolu savaşını kızıştırmak için 'Spartacus' kod adlı hizmetini devreye sokma kararı aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/05/iecrop/playstation-shutterstock_16_9_1638692978.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/sonyden-playstation-hamlesi-xboxla-mucadele-planini-devreye-aldilar-6809075/"]

[old_news_related_template title="Riot Games, çalışanlarını ofise dönmeleri için zorluyor" desc="Riot Games yeni bir döneme girdiğini güncellenmiş ücret politikası ve çalışanların haftada üç gün ofiste olmasını gerektiren işe dönüş planıyla duyurdu. Şirket, yeni çalışma sistemine uymayan çalışanların da yıllık ücretlerinin yüzde 25'ini alıp işi bırakabileceklerini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/12/iecrop/riot_games-shutterstock_16_9_1641982620.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/riot-games-calisanlarini-ofise-donmeleri-icin-zorluyor-6883609/"]