Twitter, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından çekilen Elon Musk'a dava açtı. Şirket, Tesla’nın sahibi olan dünyanın en zengin insanlarından Musk'ın anlaşmaya uymasını talep ediyor.

Nisan ayında Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma sürecini başlatan Elon Musk, geçen günlerde sosyal medya platformunu almaktan vazgeçtiğini bildirmiş ve şirketin borsada hisselerinin çakılmasına neden olmuştu. Musk, Twitter'ın sahte ve bot hesapların sayısıyla ilgili kendisini yanılttığını savunmuştu.

'ŞİRKETİ ALAY KONUSU HALİNE GETİRDİ'

Davayla ilgili açıklamada Twitter, Elon Musk’ın “kamuoyunda alay konusu haline getirerek şirkete zarar verdiğini” belirtti.

Delaware Chancery Mahkemesi'ne yapılan şikayette, "Musk, imzaladığı anlaşma artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği için Twitter'a ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddediyor" denildi. Ayrıca anlaşmanın imzalanmasından bu yana Musk'ın Twitter aleyhinde kullandığı ifadelerin hisseler üzerinde aşağı yönlü baskıya yol açtığı kaydedilerek, "Anlaşmanın gerektirdiği gibi, piyasadaki gerilemenin maliyetini üstlenmek yerine Musk bu durumu Twitter'ın hissedarlarına çevirmek istiyor" ifadeleri kullanıldı.

Musk ise davayla ilgili olarak Twitter hesabından "Oh, ironi" ifadesini paylaştı.

Bazı uzmanlar, Musk’ın anlaşmayı iptal ederken 1 milyar dolarlık ayrılık ücreti de dahil olmak üzere önemli bir yasal mücadeleyle karşı karşıya olabileceğini söylüyor.

[old_news_related_template title="Twitter dava açıyor, Elon Musk dalga geçiyor" desc="Nisan ayında Twitter'ı 44 milyar dolarlık teklifiyle satın alma sürecini başlatan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformunu almaktan vazgeçtiğini bildirmiş ve şirketin borsada hisselerinin çakılmasına neden olmuştu. Twitter da Musk'ın bu kararına karşı hamle olarak büyük bir hukuk firmasıyla anlaştı. Twitter'ın bu hareketine Musk'tan da tepki gecikmedi ve platforma esprili bir tweet ile yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/11/iecrop/elon_musk-depophotos_16_9_1657538783.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/twitter-elon-muska-dava-acmak-icin-buyuk-bir-hukuk-firmasi-ile-anlasti-7243761/"]

[old_news_related_template title="Twitter hisseleri borsada çakıldı" desc="Elon Musk'ın anlaşmadan çekilmesiyle Twitter hisseleri borsada çakıldı. Seans öncesi işlemlerde kayıp yüzde 8'e yaklaştı. Satın alma kararıyla 50 doları aşan hissede bugün 34 dolar seviyesi görüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/11/iecrop/musk-t_16_9_1651140063_16_9_1657357108_16_9_1657531875.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/finans/twitter-hisseleri-borsada-cakildi-7243501/"]