Dünyanın en büyük yazılım ve teknoloji şirketlerinden biri olan Google'ın alt kuruluşu olan ve yapay zeka üzerine uzmanlaşan DeepMind'ın geliştirdiği AlphaCode isimli yapay zeka sistemi, katıldığı bir kodlama yarışmasında binlerce deneyimli yazılımcıyı geride bırakmayı başardı.




Yaklaşık 5 bin deneyimli yazılım mühendisini geride bırakmayı başararak yüzde 54'lük kesimde yer alan AlphaCode böylelikle teknoloji ile insan arasındaki farkın da giderek azaldığını ortaya koydu.

DeepMind bünyesinde görevli bilim insanı Oriol Vinyals, "Bu başarı, Google'ın tam otonom problem çözücü oluşturmasına yönelik atılmış bir adım ve bir mihenk taşı. Tam otonom problem çözücü, yapay zekanın kutsal kasesi gibi bir şeydir" dedi.

Vinyals, AlphaCode'un başarısıyla bir hayalin gerçeğe dönüştüğünü söylerken, "Kodlama ve yazılım müsabakalarına ben bildim bileli ilgiliyim. AlphaCode'un kod yazma başarısı, yaratıcılığı artırması çok heyecanlandırıcı" dedi.

"BEKLENTİLERİ AŞTI"

AlphaCode'un bu başarısı, yazılımcıları başarıları, algoritma, eleştirel düşünce, mantık ve kodlama gibi kriterlere göre yazılımcıları sıralayan Codeforce'un da dikkatini çekti. Codeforce'un kurucusu Mike Mirzayanov, "Problem çözmede yeni bir yarışmacı var. Ve şunu açıkça söyleyebilirim ki AlphaCode'un elde ettiği sonuçlar beklentimi aştı" ifadesini kullandı.

Google yazılım mühendisi Petr Mitrichev, "Rekabetçi programlama sorunlarını çözmek gerçekten çok zor bir şey. Hem iyi kod yazma yeteneğine hem de insanlarda görülen yaratıcı problem çözme yeteneğine ihtiyaç duyar. AlphaCode'un bu konuda başarılı olması beni çok etkiledi" dedi.

[old_news_related_template title="Jeff Bezos'un süper yatı için tarihi köprü kaldırılıyor" desc="Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un 485 milyon dolarlık süper yatının geçmesi için Hollanda'nın tarihi Koningshaeven Köprüsü'nün orta bölümü kaldırılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/03/iecrop/jeff_bezos-depophotos_16_9_1643871582.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/jeff-bezosun-superyati-icin-tarihi-kopru-kaldiriliyor-6928465/"]

[old_news_related_template title="Meta'ya şok: Facebook kullanıcıları artmadı, hisseler çakıldı" desc="Geçen yılın sonunda bir dizi skandal ve ifşa ile zor günler geçiren ve şirketi yeniden yapılandırarak ismini Meta'ya çeviren Facebook, geçen yılın son çeyreğinin verilerini ve bu yılki beklentileri kamuoyu ve hissedarlarla paylaştı. Facebook'un kullanıcı sayısı ve platformda kalma süresindeki artış dururken, hisseler yüzde 24 değer kaybetti. Bu da yaklaşık 200 milyar dolarlık bir kayba işaret ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/03/iecrop/facebook-depo_16_9_1643863643.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/metaya-sok-facebook-kullanicilari-artmadi-hisseler-cakildi-6928312/"]

[old_news_related_template title="Sony, kâr tahminlerini yükseltti" desc="Sony Group Corp., başarılı bir Spider-Man filmi ve Apple Inc.'in iPhone'larında kullanılan görüntü sensörlerinin satışları sayesinde çarşamba günü güçlü üçüncü çeyrek kazançları bildirdi ve mali yıl tahminini yükseltti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/03/iecrop/sony-reuters_16_9_1643869344.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/sony-kar-tahminlerini-yukseltti-6928431/"]