Sayın Erdoğan, Milli Savunma Bakanı’na talimat vererek 15 Temmuz’dan sonra Sağlık Bakanlığı’na bağlanan asker hastanelerinin yeniden Mili Savunma Bakanlığı’na bağlanması talimatı vermiş. Bu son derece olumlu bir karar.

GATA adı ile anılan bu kurumlar içinde uluslararası tıp alanında saygın akademisyenler olup, yaptıkları araştırmalarla ve bilimsel yayınlarla sağlığa büyük katkılar sağlamışlardır. Geçen zaman içinde çok fazla güç kaybetmiş olsa da halen aynı kurumlarda görev yapan çok değerli akademisyenlerin kazanılmasıyla kısa sürede geçmişteki başarılara ulaşılacak, ayrılmış olanların bir kısmı da belki yuvalarına döneceklerdir. Tabii bunun için de dönüşü teşvik edecek şartlar sunulmalıdır.

İnanıyorum ki, asker kökenli Sayın Bakan Akar, bu konudaki tüm hazırlıkları kısa sürede yapar ve Asker Hastaneleri bir an önce yeniden faaliyete geçer.

Sayın Akar’ın ifade ettiğine göre, Sayın Sağlık Bakanı da bu değişime olumlu bakıyormuş. Asker Hastanelerinin, 15 Temmuz’dan sonra Sağlık Bakanlığı’na bağlanması bir talihsizlikti.

15 Temmuz’un yarattığı o psikoloji ile, ani bir kararla bu değişiklik yapıldı.

Gerekçe olarak, alçak FETÖ’cülerin bu kurumda da olmaları gösterildi. Fakat bu kararla aslında en büyük hasarı bu kurumlar, bu kurumlarda hizmet veren zaten FETÖ’cülerin hışmına uğramış vatansever personel ve dolayısıyla TSK mensupları aldı.

Değerli Okurlar; halk arasında asker hastanelerinin sadece, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına baktıkları sanılır. Bu kesinlikle yanlış bilgilendirme. Bu kurumlar, acil hastalar ve belirli oranlarda sivil hastalara da hizmet veriyorlardı.

Ortadoğu Bir Ateş Çemberi;

Şu anda Suriye, Irak, Libya ve kardeş Azerbaycan’da askeri birliklerimiz hizmet veriyor. Kaynayan Ortadoğu kazanında, gelecek günlerin ne getireceği belli olmaz. Bu nedenle asker hastaneleri bir an önce hayata geçirilmelidir.

Dünyanın sayılı ordularından olan Türk Ordusu’nun, iyi kurgulanmış bir askeri sağlık sistemine ve tabii ki askeri hekimlere büyük gereksinimi vardır. Hiçbir sivil hekim, kesinlikle olağanüstü durumlarda ve savaşta askeri hekim kadar başarılı olamaz. Özellikle Suriye harekatında askeri sağlık sisteminin olmayışının, çok fazla sıkıntılar yarattığı gerçeği biliniyor.

Kapatılan askeri hastaneler nedeniyle, TSK mensupları çok sıkıntı çekiyorlardı. Özellikle büyük şehirlerde, çekilen sıkıntılar çok daha büyüktü. Kısa sürede yeniden kuruluşu sağlanacak bu geçiş, tüm TSK mensuplarına şüphesiz büyük motivasyon kaynağı olacaktır.

SON SÖZ; Zararın neresinden dönersen kârdır. ANONİM