Artık iyice anlaşıldı ki, Sayın Erdoğan altılı masanın bu birlikteliğinden çok rahatsız. Masada nasıl çatlak yaratırımın arayışı içinde. Hatta masa bu birlikteliğini koruduğu sürece, seçimi kazanamayacağının da bilincinde… Ancak Sayın Erdoğan’ın bu girişimlerine karşı, altılı masa daha da kenetleniyor.

Bu seçimin mutlak kazanılması için gelecek günlerde torbadan ne sürprizler çıkacak birlikte göreceğiz.

Sayın Erdoğan, Endonezya’dan sürpriz bir açıklama yaptı.” Altılı masanın hepsini söylememe gerek yok ama İYİ Parti’nin bunlarla aynı çizgiye düşmesi düşündürücü. Temenni ederiz ki bunlar bu masayı terk etmek, milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir”.

Sayın Akşener, Erdoğan’ın “masayı terket” çıkışına anında İzmir’den cevap verdi. ”Her zaman olduğu gibi bizi dürtmeye çalışmış. Masaya oturup açılım yapan kendileri. Milletimizin geleceğinin ortaya sürüldüğü bir kumar masasında olmadık, olmayacağız da”.

Sayın Erdoğan bu çıkışı yaparken kendisi de iyi biliyor ki bu söylemi İP’de kesinlikle karşılık bulmaz.

Sayın Erdoğan, bu söyleminin kabul görmeyeceğini bilmesine rağmen, bu çıkışı ile bir tür altılı masayı itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Diğer yandan, HDP’yi altılı masa ile iltisaklı göstererek masayı militarize etme gayretinde.

HDP’yi kapatma uğraşı vereceksin, altılı masayı HDP ile birlikte göstereceksin, sonra da Adalet Bakanı’nı ekibinle birlikte HDP’den destek istemeye göndereceksin. Bu zik zaklar, dün olduğu gibi gelecekte de devam edecek. Bu tür davranışlardaki amaç, Kürt seçmen üzerinde bir tür algı yaratmaktır.

İktidarın şu anda hiçbir şey umurunda değil. Tüm enerjisini, nasıl ve neler yapıp iktidarda kalırımın hesaplarıyla uğraşıyor.

Terör olaylarının yeniden gündeme gelmesi, halkta bazı sorular da oluşturmadı değil. Acaba 2015’te yaşadıklarımızı yeninden mi yaşayacağız?.

Sayın Erdoğan, bugünün siyasi ortamında seçimleri kesin kaybedeceğini artık görüyor.

Geçmişte Sayın Erdoğan’ın yaptığı pragmatik hamleler, kamuoyunda büyük ilgi uyandırırken, bugün artık yeterli ilgiyi oluşturamadığı gibi, karşılık da bulmuyor. Sayın Erdoğan, son dönemlerdeki tüm atılımlarının halkta karşılık bulmaması nedeniyle bir tür çaresizlik içinde…

Sayın Erdoğan’ın, Sayın Akşener’e yönelik önerisine, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ”Tarzan zorda” diyor. Sayın Cemal Enginyurt Sayın Erdoğan’ın, Sayın Akşener’i daveti için ”Başka isteğin var mı abi? Masayı senin oraya taşıyalım istersen. Fakat demezler mi? İllet, FETÖ’cü, PKK’lılar dediklerinle nasıl oturacaksın? Senin için fark etmez, sen herkesle oturursun” diyor.

Son terör olaylarında, sorumluların söylemlerindeki tutarsızlıklar, halkın kafasında bazı sorular oluşmasına neden olurken, bu acı dönemin iyi yönetilemediği kanısı da yaygın.

Son terör olayları da gösterdi ki, bu sığınmacılar gelecek Türkiye’sinin, ileriye dönük daha çok başını ağrıtacak.

Burada çok acı bir gerçekle karşı karşıyayız. Bu İstiklal olayını gerçekleştiren ve onunla birliktekiler, aylardır Türkiye’de iş kurmuş, bazıları çalışmış ama güvenliğimizin garantisi istihbaratın haberinin olmayışı, herkesimde dillendiriliyor.

Değerli okurlar; Sayın İçişleri Bakanı, ‘’Kaç terörist olduğunu ve ayakkabı numaralarını biliyoruz’’ diyor. Sayın Bakan, önemli olan bunlar değil, bu olaylar yaşanmadan bunları yakalayıp bertaraf etmektir.

Bu sığınmacılar çoğu kriminal olayların içinde. Çoğu kaçakların kayıtları olmadığı için yaşanan kriminal olaylar aydınlatılamıyor.

Yerli ve milli diye yeri göğü inletenler. Türk vatandaşlığına geçirdiğiniz sığınmacılara bu seçimde oy kullandıracaksınız. Bir de oy kullanacak sığınmacıların gerçek sayısını açıklasanız…

Ülkeyi yönetenler, hem siz yoruldunuz, hem de ülkeyi çok yordunuz. Artık gitme zamanı.

SON SÖZ; Aptallık nedir? Gerçeği bilerek gerçeği görerek hala yalanlara inanmaktır. MORGAN FREEMAN