Erdoğan, “İnsanlarımızdan sabır bekliyorum” dedi ama o aşamayı geçtik galiba... Artık dua etme zamanı... İşimiz Allah’a kaldı.

Yıllardır sabreden derviş misali millet sabrederken fakirleşti... Kredi kartı borcunun asgarisini başka kredi kartından nakit avans çekip ödeyenlere döndü koca ülke...

★★★

Bizim milletin de kör noktası tam burası... Kendi kuru ekmek yer, yanına kireç peyniri katık eder, önünden milyon dolarlık Mercedes Maybach ile 70 koruma arabası geçse alkıştan elleri şişer!

“Siz refah içerisinde yaşayıp kekik yatağında kuzu dolmalarını susuz götürüyorsunuz da neden ben sabrediyorum?” diye sormak aklına gelmez!

★★★

Duyan da zannedecek ki yapılması gereken her şeyi yapmışlar. Yanlış yok. Kim nerede hata yapıyor? O da yok!

Kimse hata yapmıyor, ekonomi programı dâhilinde süreç işletiliyor. Her şey mükemmel ama ekonomi yan yatmış, dolar patlamış...

★★★

İşin kötüsü ekonomi yönetimi de düzeltmek için ne yapacağını bilmiyor. Sizin, benim gibi oturmuş seyrediyor. Dolar düşsün diye bekliyor. Ekonomiyi getirdikleri yer kapasitelerini aşıyor!

“Düzelir belki” gibi hayallerle ekonomiyi idare etmeye çalışırsan daha kötüye gidersin her zaman... Zaten bu tür hayaller değil miydi bize bugünleri yaşatan?

Bir para birimi her daim değer kaybeder mi? Kaybederse o ekonomi sağlam durabilir mi? Merkez Bankası ne işe yarar? Hadi müdahale etse ya kendisi... Ufak bir pürüz olarak, döviz rezervi yok! Bitirdi...

Dolardaki artışı frenlemek için yakında bir kez daha yeni düzenlemelere gidilir. Mevcut yönetimden en fazla bu beklenir. Neden artıyor bu meret diye düşünüp çare üretmek yapılarına ters gelir.

★★★

Bakın bu Amerika Merkez Bankası yetkilileri tam bir geri zekâlı ordusu... Yarın yine faiz artıracaklar bi dolu...

Hele Avrupa Merkez Bankası’nda çalışanlar tam embesil grubu... Eylül ayında yapacakları artırımı geçen hafta yaptılar. Sanki arkalarından kovalayan var.

 “Faizin sebep, enflasyonun netice olduğuna” kafaları basmıyor ki... Halbuki inat edip sabretseler bizim gibi...

★★★

Hem faizleri indirip hem de doları tutmaya çalışırsan... Piyasaya para sürüp sanki hiçbir şey olmamış gibi davranırsan... Bunu daha önce de yapıp müdahale için yaklaşık 200 milyar dolar harcayıp başarılı olamamışsan...

Hâlâ doların yükseldiğini değil, Türk Lirası’nın neden değer kaybettiğini kavrayamamışsan... Ekonomi kim vurduya gider, gelen geçen dalga geçer... Bize de sabretmek düşer.